Boeken over Prince

Prince, de legendarische muzikant, singer-songwriter en multi-instrumentalist, heeft een enorme invloed gehad op de muziekwereld. Zijn muziekstijl was uniek en zijn teksten waren vaak controversieel. Prince was een artiest die altijd zijn eigen weg ging en dat maakte hem tot een icoon. Er zijn verschillende boeken over Prince geschreven die zijn leven en werk beschrijven. In dit artikel zullen we enkele van deze boeken bespreken en waar je ze kunt kopen.

1. The Beautiful Ones

The Beautiful Ones is een autobiografie van Prince die in 2019 werd uitgebracht, een jaar na zijn overlijden. Het boek is een combinatie van Prince’s eigen verhalen, foto’s en notities uit zijn persoonlijke archief. Het boek geeft een uniek inzicht in het leven van Prince en zijn creatieve proces. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

2. Prince: A Private View

Prince: A Private View is een fotoboek van de bekende fotograaf Afshin Shahidi. Shahidi was de persoonlijke fotograaf van Prince en heeft meer dan 250 foto’s van Prince verzameld voor dit boek. Het boek geeft een intiem kijkje in het leven van Prince en zijn carrière. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

3. Prince: Life and Times

Prince: Life and Times is een biografie van Prince geschreven door Jason Draper. Het boek beschrijft het leven van Prince vanaf zijn jeugd tot aan zijn overlijden. Het boek bevat interviews met mensen die dicht bij Prince stonden en geeft een goed beeld van zijn persoonlijkheid en zijn muziek. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

4. Prince and the Purple Rain Era Studio Sessions: 1983 and 1984

Prince and the Purple Rain Era Studio Sessions: 1983 and 1984 is een boek geschreven door Duane Tudahl. Het boek beschrijft de opnamesessies van het album Purple Rain en geeft een gedetailleerd inzicht in het creatieve proces van Prince. Het boek bevat interviews met mensen die betrokken waren bij de opnamesessies en bevat veel nooit eerder vertoonde foto’s. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

5. Prince: The Man and His Music

Prince: The Man and His Music is een boek geschreven door Matt Thorne. Het boek beschrijft de carrière van Prince en zijn invloed op de muziekwereld. Het boek bevat interviews met mensen die met Prince hebben samengewerkt en geeft een goed beeld van zijn muziekstijl en zijn persoonlijkheid. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

6. Prince: Chaos, Disorder, and Revolution

Prince: Chaos, Disorder, and Revolution is een boek geschreven door Jason Draper. Het boek beschrijft de carrière van Prince en zijn invloed op de muziekwereld. Het boek bevat interviews met mensen die met Prince hebben samengewerkt en geeft een goed beeld van zijn muziekstijl en zijn persoonlijkheid. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken over Prince beschikbaar die zijn leven en werk beschrijven. Deze boeken geven een uniek inzicht in het leven van Prince en zijn creatieve proces. Of je nu een fan bent van zijn muziek of gewoon geïnteresseerd bent in zijn leven, deze boeken zijn zeker de moeite waard om te lezen. Je kunt deze boeken kopen bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Plaats een reactie