Boeken over programmeren voor kinderen

Programmeren is een belangrijke vaardigheid die steeds meer wordt gevraagd in de huidige maatschappij. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er steeds meer boeken over programmeren voor kinderen verschijnen. Deze boeken zijn bedoeld om kinderen op een speelse en begrijpelijke manier kennis te laten maken met programmeren. In dit artikel bespreken we enkele van de beste boeken over programmeren voor kinderen en waar je deze boeken kunt kopen.

1. Programmeren voor kinderen

Dit boek is geschreven door Carol Vorderman en is bedoeld voor kinderen vanaf 9 jaar. Het boek bevat meer dan 100 activiteiten die kinderen kunnen doen om te leren programmeren. Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken, waarbij elk hoofdstuk een ander aspect van programmeren behandelt. Zo leren kinderen onder andere hoe ze hun eigen website kunnen maken, hoe ze een game kunnen programmeren en hoe ze een robot kunnen bouwen en programmeren. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekenwinkel en online bij Bol.com.

2. Scratch voor kids

Scratch is een programmeertaal die speciaal is ontwikkeld voor kinderen. Het is een visuele programmeertaal, wat betekent dat kinderen geen code hoeven te schrijven, maar in plaats daarvan blokken kunnen slepen en neerzetten om programma’s te maken. Scratch voor kids is geschreven door Rajath Kumar en is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar. Het boek bevat stap-voor-stap instructies en voorbeelden om kinderen te helpen bij het maken van hun eigen Scratch-projecten. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekenwinkel en online bij Bol.com.

3. Python voor kids

Python is een programmeertaal die steeds populairder wordt, ook onder kinderen. Python voor kids is geschreven door Jason R. Briggs en is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar. Het boek bevat stap-voor-stap instructies en voorbeelden om kinderen te helpen bij het leren van Python. Het boek behandelt onder andere variabelen, loops, functies en objecten. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekenwinkel en online bij Bol.com.

4. Het grote boek van de Scratch

Dit boek is geschreven door Nathalie van Ee en is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar. Het boek bevat meer dan 100 activiteiten die kinderen kunnen doen om te leren programmeren met Scratch. Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken, waarbij elk hoofdstuk een ander aspect van Scratch behandelt. Zo leren kinderen onder andere hoe ze een game kunnen programmeren, hoe ze een animatie kunnen maken en hoe ze een verhaal kunnen vertellen met Scratch. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekenwinkel en online bij Bol.com.

5. Programmeren kun je leren

Dit boek is geschreven door Linda Liukas en is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar. Het boek vertelt het verhaal van een meisje genaamd Ruby, die leert programmeren. Het boek bevat kleurrijke illustraties en eenvoudige uitleg om kinderen te helpen begrijpen wat programmeren is en hoe het werkt. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekenwinkel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken over programmeren voor kinderen beschikbaar, elk met hun eigen benadering en stijl. Of je nu op zoek bent naar een boek over Scratch, Python of algemene programmeervaardigheden, er is voor elk kind wel een geschikt boek te vinden. De boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekenwinkel en online bij Bol.com. Door kinderen te laten kennismaken met programmeren, kunnen ze belangrijke vaardigheden ontwikkelen die hen in de toekomst van pas zullen komen.

Plaats een reactie