Boeken over projectmanagement

Projectmanagement is een belangrijk onderdeel van veel organisaties. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over dit onderwerp. In dit artikel zullen we een aantal van de beste boeken over projectmanagement bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. Projectmatig werken

Een van de meest bekende boeken over projectmanagement is ‘Projectmatig werken’ van Roel Grit. Dit boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en biedt een duidelijk overzicht van de verschillende aspecten van projectmanagement. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel praktische voorbeelden. Het is dan ook een aanrader voor iedereen die meer wil weten over projectmanagement.

Je kunt ‘Projectmatig werken’ kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. Prince2 voor Dummies

Prince2 is een veelgebruikte projectmanagementmethode. Het kan echter lastig zijn om deze methode onder de knie te krijgen. Gelukkig is er ‘Prince2 voor Dummies’ van Nick Graham. Dit boek biedt een duidelijk overzicht van de Prince2-methode en bevat veel praktische tips en voorbeelden. Het is dan ook een aanrader voor iedereen die meer wil weten over Prince2.

Je kunt ‘Prince2 voor Dummies’ kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. Agile Project Management

Agile is een projectmanagementmethode die steeds populairder wordt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over deze methode. Een van de beste boeken over Agile is ‘Agile Project Management’ van Jim Highsmith. Dit boek biedt een duidelijk overzicht van de Agile-methode en bevat veel praktische tips en voorbeelden. Het is dan ook een aanrader voor iedereen die meer wil weten over Agile.

Je kunt ‘Agile Project Management’ kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. Scrum

Scrum is een Agile-projectmanagementmethode die steeds populairder wordt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over deze methode. Een van de beste boeken over Scrum is ‘Scrum’ van Jeff Sutherland. Dit boek biedt een duidelijk overzicht van de Scrum-methode en bevat veel praktische tips en voorbeelden. Het is dan ook een aanrader voor iedereen die meer wil weten over Scrum.

Je kunt ‘Scrum’ kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. Lean Project Management

Lean is een projectmanagementmethode die steeds populairder wordt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over deze methode. Een van de beste boeken over Lean is ‘Lean Project Management’ van Colin Bentley. Dit boek biedt een duidelijk overzicht van de Lean-methode en bevat veel praktische tips en voorbeelden. Het is dan ook een aanrader voor iedereen die meer wil weten over Lean.

Je kunt ‘Lean Project Management’ kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over projectmanagement. In dit artikel hebben we vijf van de beste boeken besproken. Of je nu meer wilt weten over projectmatig werken, Prince2, Agile, Scrum of Lean, er is altijd wel een boek dat bij jou past. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Veel leesplezier!

Plaats een reactie