Boeken over psychotherapie bij koppels en gezinnen

Relaties zijn complex en kunnen soms moeilijk zijn om te onderhouden. Wanneer er problemen ontstaan in een relatie, kan het nuttig zijn om hulp te zoeken bij een psychotherapeut. Er zijn veel boeken geschreven over psychotherapie bij koppels en gezinnen die kunnen helpen bij het begrijpen en oplossen van problemen in relaties. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over dit onderwerp bespreken en waar je deze kunt kopen.

1. “Hold Me Tight” van Sue Johnson

“Hold Me Tight” is een boek geschreven door Sue Johnson, een psychotherapeut die gespecialiseerd is in relatietherapie. Het boek richt zich op het begrijpen van de emotionele banden tussen partners en hoe deze banden kunnen worden versterkt. Johnson gebruikt voorbeelden uit haar eigen praktijk om te laten zien hoe koppels hun relatie kunnen verbeteren door middel van emotionele verbinding.

Dit boek is te koop bij de lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

2. “The Seven Principles for Making Marriage Work” van John Gottman

“The Seven Principles for Making Marriage Work” is geschreven door John Gottman, een psychotherapeut die bekend staat om zijn onderzoek naar relaties en huwelijken. In dit boek beschrijft Gottman zeven principes die koppels kunnen gebruiken om hun relatie te verbeteren en te versterken. Hij gebruikt wetenschappelijk onderzoek om zijn principes te onderbouwen en geeft praktische tips voor het toepassen van deze principes in het dagelijks leven.

Dit boek is te koop bij de lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

3. “The New Rules of Marriage” van Terrence Real

“The New Rules of Marriage” is geschreven door Terrence Real, een psychotherapeut die gespecialiseerd is in relatietherapie. In dit boek beschrijft Real hoe traditionele rollen in relaties kunnen leiden tot problemen en hoe koppels deze rollen kunnen doorbreken om een gezonde relatie te creĆ«ren. Hij gebruikt voorbeelden uit zijn eigen praktijk om te laten zien hoe koppels hun relatie kunnen verbeteren door middel van eerlijkheid en openheid.

Dit boek is te koop bij de lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

4. “Couple Skills” van Matthew McKay en Patrick Fanning

“Couple Skills” is geschreven door Matthew McKay en Patrick Fanning, twee psychotherapeuten die gespecialiseerd zijn in relatietherapie. In dit boek beschrijven ze praktische vaardigheden die koppels kunnen gebruiken om hun relatie te verbeteren. Ze gebruiken voorbeelden uit hun eigen praktijk om te laten zien hoe koppels deze vaardigheden kunnen toepassen in hun dagelijks leven.

Dit boek is te koop bij de lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

5. “The Relationship Cure” van John Gottman

“The Relationship Cure” is een ander boek geschreven door John Gottman. In dit boek beschrijft hij hoe koppels hun relatie kunnen verbeteren door middel van emotionele verbinding. Hij gebruikt wetenschappelijk onderzoek om zijn principes te onderbouwen en geeft praktische tips voor het toepassen van deze principes in het dagelijks leven.

Dit boek is te koop bij de lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over psychotherapie bij koppels en gezinnen die kunnen helpen bij het begrijpen en oplossen van problemen in relaties. De boeken die we hebben besproken zijn slechts enkele van de beste boeken op dit gebied. Of je nu op zoek bent naar praktische vaardigheden of wetenschappelijk onderbouwde principes, er is een boek dat bij jou past. Deze boeken zijn te koop bij de lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Plaats een reactie