Boeken over psychotherapie

Psychotherapie is een behandelmethode die gericht is op het veranderen van gedachten, gevoelens en gedrag. Het doel van psychotherapie is om psychische klachten te verminderen of te laten verdwijnen. Er zijn verschillende soorten psychotherapieën, zoals cognitieve gedragstherapie, psychoanalyse en systeemtherapie. In dit artikel bespreken we boeken over psychotherapie die in het Nederlands zijn geschreven.

Boeken over cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie is een vorm van psychotherapie die zich richt op het veranderen van negatieve gedachten en gedragingen. Een bekend boek over cognitieve gedragstherapie is ‘Denk je sterk’ van Fred Sterk en Sjoerd Swaen. In dit boek worden praktische tips gegeven om negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Boeken over psychoanalyse

Psychoanalyse is een vorm van psychotherapie die zich richt op het onderbewuste. Een bekend boek over psychoanalyse is ‘Het onbewuste’ van Sigmund Freud. In dit boek beschrijft Freud zijn theorieën over het onbewuste en de invloed hiervan op ons gedrag. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Boeken over systeemtherapie

Systeemtherapie is een vorm van psychotherapie die zich richt op de interactie tussen mensen. Een bekend boek over systeemtherapie is ‘Handboek systeemtherapie’ van Peter Rober en Guy Bosmans. In dit boek worden verschillende technieken en methoden beschreven die gebruikt kunnen worden bij systeemtherapie. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Boeken over andere vormen van psychotherapie

Naast cognitieve gedragstherapie, psychoanalyse en systeemtherapie zijn er nog vele andere vormen van psychotherapie. Een bekend boek over een andere vorm van psychotherapie is ‘EMDR’ van Ad de Jongh en Erik ten Broeke. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing en is een behandelmethode voor mensen met een posttraumatische stressstoornis. In het boek wordt uitgelegd wat EMDR is en hoe het werkt. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn vele boeken geschreven over psychotherapie in het Nederlands. Of je nu geïnteresseerd bent in cognitieve gedragstherapie, psychoanalyse, systeemtherapie of een andere vorm van psychotherapie, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jou past. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Lees je liever digitaal? Dan zijn de meeste boeken ook als e-book verkrijgbaar.

Plaats een reactie