Boeken over PTSS

Posttraumatische stressstoornis (PTSS) is een psychische aandoening die ontstaat na het meemaken van een traumatische gebeurtenis. Mensen met PTSS hebben last van herbelevingen, vermijdingsgedrag en verhoogde prikkelbaarheid. Het kan een grote impact hebben op het dagelijks leven en het is belangrijk om hier hulp bij te zoeken. Naast therapie kan het lezen van boeken over PTSS ook helpen bij het begrijpen en verwerken van deze aandoening. In dit artikel bespreken we een aantal boeken over PTSS die de moeite waard zijn om te lezen.

1. ‘De oorlog in mij’ – Jan Karski

‘De oorlog in mij’ is een autobiografie van Jan Karski, een Poolse verzetsstrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog. Karski was getuige van de gruwelijkheden in het getto van Warschau en het concentratiekamp Belzec. Na de oorlog emigreerde hij naar de Verenigde Staten en werd hij hoogleraar politieke wetenschappen. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen tijdens de oorlog en hoe deze hem hebben gevormd. Het boek geeft een indrukwekkend beeld van de impact van oorlogstrauma’s op een individu.

‘De oorlog in mij’ is onder andere te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. ‘Traumasporen’ – Bessel van der Kolk

Bessel van der Kolk is een vooraanstaand psychiater en trauma-expert. In ‘Traumasporen’ beschrijft hij hoe trauma’s ons brein en ons lichaam beïnvloeden en hoe deze effecten kunnen worden behandeld. Het boek is gebaseerd op jarenlange ervaring en onderzoek en biedt inzicht in de complexiteit van PTSS. Van der Kolk pleit voor een holistische aanpak waarbij niet alleen wordt gekeken naar de symptomen, maar ook naar de onderliggende oorzaken.

‘Traumasporen’ is onder andere te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. ‘Helen van seksueel misbruik’ – Ivonne Meeuwsen

Seksueel misbruik kan leiden tot PTSS en het is belangrijk om hierover te praten en hulp te zoeken. Ivonne Meeuwsen is ervaringsdeskundige en therapeut en schreef het boek ‘Helen van seksueel misbruik’. In dit boek beschrijft ze haar eigen ervaringen en geeft ze praktische tips voor het omgaan met de gevolgen van seksueel misbruik. Het boek is geschreven vanuit een persoonlijk perspectief en biedt herkenning en steun voor mensen die hetzelfde hebben meegemaakt.

‘Helen van seksueel misbruik’ is onder andere te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. ‘De kracht van acceptatie’ – Annemarie Postma

Annemarie Postma is een bekende Nederlandse schrijfster en spreker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. In ‘De kracht van acceptatie’ beschrijft ze hoe acceptatie kan helpen bij het omgaan met trauma’s en moeilijke situaties. Het boek is gebaseerd op haar eigen ervaringen en biedt praktische handvatten voor het vinden van innerlijke rust en kracht. Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl en biedt inspiratie voor iedereen die worstelt met PTSS.

‘De kracht van acceptatie’ is onder andere te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. ‘Het trauma voorbij’ – Annemiek van der Velden

Annemiek van der Velden is een journalist en schrijfster die zelf PTSS heeft gehad. In ‘Het trauma voorbij’ beschrijft ze haar eigen ervaringen en hoe ze uiteindelijk de weg naar herstel heeft gevonden. Het boek biedt inzicht in de complexiteit van PTSS en geeft praktische tips voor het omgaan met de symptomen. Van der Velden pleit voor meer begrip en erkenning voor mensen met PTSS en laat zien dat er hoop is op herstel.

‘Het trauma voorbij’ is onder andere te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

PTSS is een aandoening die veel impact kan hebben op het dagelijks leven. Het is belangrijk om hier hulp bij te zoeken en te werken aan herstel. Het lezen van boeken over PTSS kan hierbij helpen. In dit artikel hebben we vijf boeken besproken die de moeite waard zijn om te lezen. Deze boeken bieden inzicht, herkenning en praktische tips voor het omgaan met PTSS. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Plaats een reactie