Boeken over pubers opvoeden

Pubers opvoeden is een uitdagende taak voor elke ouder. Het is een periode waarin jongeren zichzelf ontdekken en hun eigen identiteit vormen. Het kan soms lastig zijn om als ouder hierin de juiste balans te vinden tussen loslaten en begeleiden. Gelukkig zijn er tal van boeken geschreven over het opvoeden van pubers. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. ‘Het puberende brein’ van Eveline Crone

Dit boek is geschreven door Eveline Crone, hoogleraar neurocognitieve ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. In ‘Het puberende brein’ legt Crone uit hoe het brein van pubers werkt en wat dit betekent voor hun gedrag. Het boek biedt handvatten voor ouders om hun puber beter te begrijpen en te begeleiden. Het is een wetenschappelijk onderbouwd boek, maar wel toegankelijk geschreven.

‘Het puberende brein’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. ‘Het enige echte eerlijke puberopvoedboek’ van Marina van der Wal

Marina van der Wal is een bekende opvoeddeskundige en heeft al meerdere boeken geschreven over opvoeden. In ‘Het enige echte eerlijke puberopvoedboek’ gaat ze in op de uitdagingen van het opvoeden van pubers. Het boek is geschreven in een humoristische stijl en biedt praktische tips en adviezen voor ouders.

‘Het enige echte eerlijke puberopvoedboek’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

3. ‘Puberbrein binnenstebuiten’ van Huub Nelis en Yvonne van Sark

Huub Nelis en Yvonne van Sark zijn oprichters van YoungWorks, een bureau dat zich richt op jongerenmarketing en -communicatie. In ‘Puberbrein binnenstebuiten’ gaan ze in op de ontwikkeling van het puberbrein en wat dit betekent voor het gedrag van pubers. Het boek biedt praktische tips voor ouders en andere opvoeders om beter om te gaan met pubers.

‘Puberbrein binnenstebuiten’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

4. ‘Het puberende meisje’ van Lydia Rood

‘Het puberende meisje’ is geschreven door Lydia Rood, een bekende Nederlandse schrijfster. Het boek gaat in op de specifieke uitdagingen van het opvoeden van meisjes in de puberteit. Rood beschrijft de verschillende fases van de puberteit en geeft tips voor ouders om hiermee om te gaan.

‘Het puberende meisje’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

5. ‘Het puberboek’ van Sanderijn van der Doef en Marian Latour

‘Het puberboek’ is geschreven door Sanderijn van der Doef en Marian Latour, beiden journalisten en moeders van pubers. Het boek biedt een kijkje in de wereld van pubers en geeft praktische tips voor ouders. Het boek is geschreven in een luchtige stijl en bevat veel illustraties.

‘Het puberboek’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn tal van boeken geschreven over het opvoeden van pubers. Of je nu op zoek bent naar wetenschappelijke inzichten of praktische tips, er is voor elk wat wils. De boeken zijn te koop bij zowel de lokale boekhandel als online bij Bol.com. Het lezen van een boek over pubers opvoeden kan ouders helpen om hun puber beter te begrijpen en te begeleiden tijdens deze uitdagende periode.

Plaats een reactie