Boeken over puberteit voor ouders

De puberteit is een periode waarin veel verandert voor zowel de puber als de ouders. Het kan een uitdagende tijd zijn waarin ouders soms niet goed weten hoe ze het beste kunnen omgaan met de veranderingen die hun kind doormaakt. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven die ouders kunnen helpen bij het begrijpen van de puberteit en het ondersteunen van hun kind. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. Puberbrein binnenstebuiten

Puberbrein binnenstebuiten is geschreven door Huub Nelis en Yvonne van Sark en gaat over de ontwikkeling van het puberbrein. Het boek geeft inzicht in hoe het brein van pubers werkt en hoe ouders hier het beste op kunnen inspelen. Het boek is geschikt voor ouders van pubers tussen de 10 en 25 jaar oud. Het is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. Het puberende brein

Het puberende brein is geschreven door Eveline Crone en gaat dieper in op de ontwikkeling van het puberbrein. Het boek is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en geeft ouders handvatten om hun puber beter te begrijpen en te ondersteunen. Het boek is geschikt voor ouders van pubers tussen de 10 en 25 jaar oud. Het is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. Het puberboek

Het puberboek is geschreven door Sanderijn van der Doef en Marian Latour en is bedoeld voor zowel ouders als pubers zelf. Het boek gaat over de veranderingen die pubers doormaken en geeft tips en adviezen voor ouders en pubers om hiermee om te gaan. Het boek is geschikt voor ouders van pubers tussen de 10 en 18 jaar oud. Het is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. Help, mijn kind is puber!

Help, mijn kind is puber! is geschreven door Marina van der Wal en bevat praktische tips en adviezen voor ouders van pubers. Het boek gaat onder andere in op de veranderingen die pubers doormaken, de invloed van social media en hoe ouders het beste kunnen communiceren met hun puber. Het boek is geschikt voor ouders van pubers tussen de 10 en 18 jaar oud. Het is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. Het grote puberbrein spel

Het grote puberbrein spel is een spel dat ouders en pubers samen kunnen spelen. Het spel is ontwikkeld door Huub Nelis en Yvonne van Sark en is gebaseerd op het boek Puberbrein binnenstebuiten. Het spel is bedoeld om ouders en pubers op een leuke manier meer inzicht te geven in de werking van het puberbrein. Het spel is te koop bij de lokale speelgoedwinkel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven die ouders kunnen helpen bij het begrijpen van de puberteit en het ondersteunen van hun kind. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn slechts een greep uit het aanbod. Het is belangrijk om te kijken welk boek het beste past bij jou en jouw kind. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Plaats een reactie