Boeken over quilten

Quilten is een eeuwenoude techniek waarbij stukjes stof aan elkaar worden genaaid om zo een deken of ander textiel te maken. Het is een kunstvorm die nog steeds populair is en waar veel mensen plezier aan beleven. Er zijn dan ook talloze boeken over quilten geschreven, zowel voor beginners als voor gevorderden. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

Boeken voor beginners

Als je nog nooit hebt gequilt, kan het lastig zijn om te weten waar je moet beginnen. Gelukkig zijn er genoeg boeken die je op weg kunnen helpen. Een goed voorbeeld hiervan is “Quilten voor beginners” van Linda Clements. Dit boek legt stap voor stap uit hoe je moet beginnen met quilten en bevat veel handige tips en trucs. Het boek bevat ook verschillende patronen die je kunt gebruiken om je eerste quilt te maken.

Een ander boek dat geschikt is voor beginners is “Quilten: stap voor stap” van Rachel Hauser. Dit boek bevat veel foto’s en illustraties die laten zien hoe je de verschillende stappen van het quilten moet uitvoeren. Het boek bevat ook verschillende patronen die je kunt gebruiken om je eerste quilt te maken.

Boeken voor gevorderden

Als je al wat ervaring hebt met quilten, kun je je vaardigheden verder ontwikkelen met behulp van boeken voor gevorderden. Een goed voorbeeld hiervan is “Quilten: de kunst van het quilten” van Carolyn Forster. Dit boek bevat veel informatie over verschillende quiltpatronen en technieken, en laat zien hoe je deze kunt gebruiken om prachtige quilts te maken. Het boek bevat ook veel foto’s van inspirerende quilts die je kunt gebruiken als voorbeeld.

Een ander boek dat geschikt is voor gevorderden is “Moderne quilts” van Jacquie Gering. Dit boek richt zich op de moderne variant van quilten en bevat veel patronen en technieken die je kunt gebruiken om eigentijdse quilts te maken. Het boek bevat ook veel foto’s van moderne quilts die je kunt gebruiken als inspiratie.

Boeken over specifieke technieken

Als je je wilt specialiseren in een bepaalde techniek of stijl van quilten, zijn er ook boeken die zich hierop richten. Een goed voorbeeld hiervan is “AppliquĆ©: de kunst van het appliceren” van Rose Hughes. Dit boek richt zich op de techniek van het appliceren, waarbij stukjes stof op een ondergrond worden genaaid om zo een patroon te vormen. Het boek bevat veel informatie over verschillende applicatietechnieken en laat zien hoe je deze kunt gebruiken om prachtige quilts te maken.

Een ander boek dat zich richt op een specifieke techniek is “Patchwork: de kunst van het patchen” van Kaffe Fassett. Dit boek richt zich op de techniek van het patchen, waarbij stukjes stof aan elkaar worden genaaid om zo een patroon te vormen. Het boek bevat veel informatie over verschillende patchworktechnieken en laat zien hoe je deze kunt gebruiken om prachtige quilts te maken.

Waar kun je deze boeken kopen?

Er zijn verschillende plekken waar je boeken over quilten kunt kopen. Een goede optie is je lokale boekenwinkel, waar je vaak een selectie van quiltenboeken kunt vinden. Daarnaast kun je ook online terecht bij webshops als Bol.com en Amazon. Hier kun je vaak een grotere selectie vinden en kun je de boeken gemakkelijk thuis laten bezorgen.

Conclusie

Of je nu een beginner bent of al wat meer ervaring hebt, er zijn genoeg boeken over quilten die je verder kunnen helpen. Of je nu op zoek bent naar inspiratie, technieken of patronen, er is voor ieder wat wils. Door een boek te kopen en de tips en trucs op te volgen, kun je je vaardigheden verder ontwikkelen en prachtige quilts maken.

Plaats een reactie