Boeken over radiotherapie

Radiotherapie is een medische behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van ioniserende straling om kankercellen te vernietigen. Het is een belangrijke behandelingsoptie voor veel soorten kanker en wordt steeds verder ontwikkeld. Voor medische professionals die zich bezighouden met radiotherapie, maar ook voor patiënten en hun families, zijn er verschillende boeken beschikbaar die meer informatie bieden over deze behandeling. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over radiotherapie bespreken en waar je deze kunt kopen.

1. Radiotherapy for Head and Neck Cancers: Indications and Techniques

Dit boek, geschreven door Adam S. Garden en Clifton D. Fuller, is een uitgebreide gids voor radiotherapie bij hoofd- en nekkanker. Het boek behandelt de nieuwste technieken en richtlijnen voor de behandeling van deze vormen van kanker en biedt praktische informatie voor medische professionals die betrokken zijn bij de behandeling van deze patiënten. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste online boekhandels, waaronder Bol.com en Amazon.

2. Principles and Practice of Radiation Therapy

Dit boek, geschreven door Charles M. Washington en Dennis T. Leaver, is een uitgebreide gids voor radiotherapie in het algemeen. Het boek behandelt de basisprincipes van radiotherapie, inclusief de fysica van straling, de biologie van kankercellen en de verschillende technieken die worden gebruikt bij de behandeling. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste online boekhandels, waaronder Bol.com en Amazon.

3. Radiation Therapy Study Guide: A Radiation Therapist’s Review

Dit boek, geschreven door Amy Heath, is een studiegids voor studenten die een opleiding volgen tot radiotherapeut. Het boek behandelt de belangrijkste onderwerpen die worden behandeld in de opleiding, inclusief de fysica van straling, de biologie van kankercellen en de verschillende technieken die worden gebruikt bij de behandeling. Het boek bevat ook oefenvragen en antwoorden om studenten te helpen zich voor te bereiden op hun examens. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste online boekhandels, waaronder Bol.com en Amazon.

4. Radiation Oncology: A Question-Based Review

Dit boek, geschreven door Boris Hristov en Timothy Showalter, is een vraag- en antwoordboek voor medische professionals die betrokken zijn bij radiotherapie. Het boek bevat meer dan 1000 vragen en antwoorden over de belangrijkste onderwerpen in de radiotherapie, inclusief de fysica van straling, de biologie van kankercellen en de verschillende technieken die worden gebruikt bij de behandeling. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste online boekhandels, waaronder Bol.com en Amazon.

5. The Physics of Radiation Therapy

Dit boek, geschreven door Faiz M. Khan, is een uitgebreide gids voor de fysica van radiotherapie. Het boek behandelt de basisprincipes van straling, inclusief de interactie van straling met materie en de dosimetrie van straling. Het boek is bedoeld voor medische professionals die betrokken zijn bij radiotherapie en biedt praktische informatie over de fysica van deze behandeling. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste online boekhandels, waaronder Bol.com en Amazon.

Conclusie

Radiotherapie is een belangrijke behandelingsoptie voor veel soorten kanker en wordt steeds verder ontwikkeld. Voor medische professionals die zich bezighouden met radiotherapie, maar ook voor patiënten en hun families, zijn er verschillende boeken beschikbaar die meer informatie bieden over deze behandeling. De boeken die we hebben besproken, zijn slechts enkele van de vele boeken die beschikbaar zijn over radiotherapie. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de meeste online boekhandels, waaronder Bol.com en Amazon, maar ook bij lokale boekhandels. Als je meer wilt weten over radiotherapie, zijn deze boeken een goede plek om te beginnen.

Plaats een reactie