Boeken over rechten

Rechten zijn een belangrijk onderwerp in onze samenleving. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over dit onderwerp. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. Het Nederlandse rechtssysteem

Een goed boek om te beginnen met het begrijpen van het Nederlandse rechtssysteem is ‘Het Nederlandse rechtssysteem’ van Jeroen Kiewiet. Dit boek geeft een heldere uitleg van de verschillende aspecten van het Nederlandse rechtssysteem, zoals de rechterlijke macht, het strafrecht en het civiel recht. Het is geschikt voor zowel studenten als geïnteresseerde leken.

Je kunt ‘Het Nederlandse rechtssysteem’ kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. Mensenrechten

Een ander belangrijk onderwerp binnen het recht zijn mensenrechten. ‘Mensenrechten’ van Bas de Gaay Fortman is een boek dat een overzicht geeft van de geschiedenis en ontwikkeling van mensenrechten. Het boek behandelt onderwerpen als de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en de rol van mensenrechten in de hedendaagse samenleving.

‘Mensenrechten’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. Strafrecht

Als je geïnteresseerd bent in het strafrecht, dan is ‘Strafrecht’ van Ybo Buruma een aanrader. Dit boek geeft een overzicht van het Nederlandse strafrecht en behandelt onderwerpen als de strafbaarheid van gedrag, de verschillende straffen en de rol van de rechter in het strafproces.

‘Strafrecht’ is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. Arbeidsrecht

Als je meer wilt weten over het arbeidsrecht, dan is ‘Arbeidsrecht’ van Evert Verhulp een goed boek om te lezen. Dit boek behandelt onderwerpen als de arbeidsovereenkomst, de rechten en plichten van werkgevers en werknemers en de verschillende soorten arbeidscontracten.

‘Arbeidsrecht’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. Bestuursrecht

Als je geïnteresseerd bent in het bestuursrecht, dan is ‘Bestuursrecht’ van Tom Barkhuysen een aanrader. Dit boek geeft een overzicht van het Nederlandse bestuursrecht en behandelt onderwerpen als de Algemene wet bestuursrecht, de verschillende soorten besluiten en de rol van de bestuursrechter.

‘Bestuursrecht’ is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over rechten en het rechtssysteem. Of je nu geïnteresseerd bent in het strafrecht, arbeidsrecht of bestuursrecht, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jouw interesse past. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Plaats een reactie