Boeken over regionale fysiologie

Regionale fysiologie is een tak van de fysiologie die zich richt op de functies van specifieke organen of weefsels in het lichaam. Er zijn verschillende boeken beschikbaar die zich richten op dit onderwerp. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over regionale fysiologie bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. “Human Physiology: From Cells to Systems” door Lauralee Sherwood

Dit boek is een uitgebreide gids voor de menselijke fysiologie en omvat ook regionale fysiologie. Het boek is geschreven door Lauralee Sherwood, een gerenommeerde auteur en professor in de fysiologie. Het boek behandelt de basisprincipes van de fysiologie en gaat vervolgens dieper in op de verschillende systemen van het lichaam, waaronder de cardiovasculaire, respiratoire, urinaire en spijsverteringsstelsels. Het boek bevat ook hoofdstukken over de fysiologie van de spieren, het zenuwstelsel en de endocriene systemen.

Je kunt “Human Physiology: From Cells to Systems” kopen bij lokale boekenwinkels of online bij Bol.com.

2. “Regional Anatomy and Physiology of the Human Body” door John A. Gosling

Dit boek is geschreven door John A. Gosling, een professor in de anatomie en fysiologie. Het boek richt zich specifiek op de regionale anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam. Het boek behandelt de verschillende systemen van het lichaam, waaronder de musculoskeletale, cardiovasculaire, respiratoire, urinaire en spijsverteringsstelsels. Het boek bevat ook gedetailleerde illustraties en afbeeldingen om de verschillende structuren en functies van het lichaam te verduidelijken.

Je kunt “Regional Anatomy and Physiology of the Human Body” kopen bij lokale boekenwinkels of online bij Bol.com.

3. “Physiology of the Gastrointestinal Tract” door Leonard R. Johnson

Dit boek is geschreven door Leonard R. Johnson, een professor in de fysiologie en gastro-enterologie. Het boek richt zich specifiek op de fysiologie van het maag-darmkanaal. Het boek behandelt de verschillende aspecten van de gastro-intestinale fysiologie, waaronder de spijsvertering, absorptie, motiliteit en secretie. Het boek bevat ook hoofdstukken over de fysiologie van de lever, galblaas en pancreas.

Je kunt “Physiology of the Gastrointestinal Tract” kopen bij lokale boekenwinkels of online bij Bol.com.

4. “The Physiology of the Joints: The Trunk and the Vertebral Column” door I.A. Kapandji

Dit boek is geschreven door I.A. Kapandji, een gerenommeerde auteur en professor in de anatomie en fysiologie. Het boek richt zich specifiek op de fysiologie van de gewrichten in de romp en de wervelkolom. Het boek behandelt de verschillende aspecten van de gewrichtsmechanica, waaronder de beweging, stabiliteit en kracht. Het boek bevat ook gedetailleerde illustraties en afbeeldingen om de verschillende structuren en functies van de gewrichten te verduidelijken.

Je kunt “The Physiology of the Joints: The Trunk and the Vertebral Column” kopen bij lokale boekenwinkels of online bij Bol.com.

5. “The Physiology of the Eye” door Hugh Davson

Dit boek is geschreven door Hugh Davson, een gerenommeerde auteur en professor in de fysiologie en oogheelkunde. Het boek richt zich specifiek op de fysiologie van het oog. Het boek behandelt de verschillende aspecten van de oogfysiologie, waaronder de optica, de bloedtoevoer, de zenuwvoorziening en de accommodatie. Het boek bevat ook gedetailleerde illustraties en afbeeldingen om de verschillende structuren en functies van het oog te verduidelijken.

Je kunt “The Physiology of the Eye” kopen bij lokale boekenwinkels of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken beschikbaar die zich richten op regionale fysiologie. Deze boeken bieden een diepgaande kennis van de verschillende systemen en organen van het lichaam en zijn geschreven door gerenommeerde auteurs en professoren. Je kunt deze boeken kopen bij lokale boekenwinkels of online bij Bol.com. Of je nu een student bent die zich verdiept in de fysiologie of gewoon geïnteresseerd bent in het menselijk lichaam, deze boeken zijn een waardevolle aanvulling op je bibliotheek.

Plaats een reactie