Boeken over reisverhalen

Reizen is voor veel mensen een van de mooiste dingen in het leven. Het ontdekken van nieuwe culturen, het proeven van lokale gerechten en het bewonderen van prachtige landschappen zijn slechts enkele van de vele redenen waarom mensen graag op reis gaan. Maar wat als je niet op reis kunt gaan? Dan zijn er gelukkig nog altijd boeken over reisverhalen. In dit artikel bespreken we enkele van de beste boeken over reisverhalen die in het Nederlands verkrijgbaar zijn.

1. ‘De Grote Verwachtingen’ van Geert Mak

Geert Mak is een van de bekendste Nederlandse schrijvers van reisverhalen. In ‘De Grote Verwachtingen’ beschrijft hij zijn reis door Europa in de aanloop naar de Europese verkiezingen van 2019. Mak bezoekt verschillende landen en steden en spreekt met mensen over hun verwachtingen van de toekomst van Europa. Het resultaat is een boeiend en actueel reisverhaal dat de lezer meeneemt op een reis door het hedendaagse Europa.

‘De Grote Verwachtingen’ is onder andere verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

2. ‘De Wereldreis van Bulletje en Boonestaak’ van Leonard Roggeveen

‘De Wereldreis van Bulletje en Boonestaak’ is een klassieker onder de Nederlandse reisverhalen. Het boek verscheen voor het eerst in 1923 en vertelt het verhaal van twee Nederlandse jongens die op wereldreis gaan. Tijdens hun reis maken ze kennis met verschillende culturen en beleven ze allerlei avonturen. Het boek is geschreven voor kinderen, maar ook volwassenen zullen genieten van de avonturen van Bulletje en Boonestaak.

‘De Wereldreis van Bulletje en Boonestaak’ is onder andere verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

3. ‘De Ontdekking van de Hemel’ van Harry Mulisch

‘De Ontdekking van de Hemel’ is een van de bekendste romans uit de Nederlandse literatuur. Het boek vertelt het verhaal van twee engelen die op aarde komen om een kind te verwekken dat de wereld zal veranderen. Het verhaal speelt zich af in verschillende landen en steden, waaronder Amsterdam, New York en Jeruzalem. Het boek is niet alleen een reisverhaal, maar ook een filosofische roman die de lezer aan het denken zet.

‘De Ontdekking van de Hemel’ is onder andere verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

4. ‘De Wereld in 27 Vakantiedagen’ van Jolanda Linschooten

‘De Wereld in 27 Vakantiedagen’ is het reisverhaal van Jolanda Linschooten, die in 27 dagen de wereld rondreist. Ze bezoekt onder andere de Verenigde Staten, AustraliĆ«, Nieuw-Zeeland en Japan. Het boek is niet alleen een reisverhaal, maar ook een inspiratiebron voor mensen die graag willen reizen maar denken dat ze daar geen tijd voor hebben. Linschooten laat zien dat je in korte tijd veel kunt zien en beleven.

‘De Wereld in 27 Vakantiedagen’ is onder andere verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

5. ‘De Reis om de Wereld in 80 Dagen’ van Jules Verne

‘De Reis om de Wereld in 80 Dagen’ is een klassieker uit de Franse literatuur. Het boek vertelt het verhaal van Phileas Fogg, die een weddenschap aangaat dat hij in 80 dagen de wereld rond kan reizen. Samen met zijn bediende Passepartout reist hij per trein, boot en olifant door verschillende landen en continenten. Het boek is niet alleen een spannend avonturenverhaal, maar ook een interessant tijdsdocument dat laat zien hoe de wereld er in de 19e eeuw uitzag.

‘De Reis om de Wereld in 80 Dagen’ is onder andere verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken over reisverhalen verkrijgbaar in het Nederlands. Of je nu op zoek bent naar een actueel reisverhaal of een klassieker uit de Nederlandse of Franse literatuur, er is voor ieder wat wils. De boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Pak een boek en laat je meevoeren op een reis door de wereld!

Plaats een reactie