Boeken over relatietherapie

Relaties zijn een belangrijk onderdeel van ons leven. Of het nu gaat om een romantische relatie, een vriendschap of een familieband, we hebben allemaal relaties met andere mensen. Helaas kunnen relaties soms ook moeilijk zijn en kunnen er problemen ontstaan. Gelukkig zijn er boeken over relatietherapie die kunnen helpen bij het oplossen van deze problemen. In dit artikel bespreken we enkele van de beste boeken over relatietherapie die beschikbaar zijn in het Nederlands.

1. ‘Houd me vast’ van Sue Johnson

‘Houd me vast’ is een boek geschreven door Sue Johnson, een bekende relatietherapeut. Het boek is gebaseerd op de Emotionally Focused Therapy (EFT), een vorm van relatietherapie die zich richt op het versterken van de emotionele band tussen partners. In het boek legt Johnson uit hoe EFT werkt en geeft ze praktische tips en oefeningen die koppels kunnen gebruiken om hun relatie te verbeteren. Het boek is geschikt voor zowel stellen die al langere tijd samen zijn als voor stellen die nog maar net bij elkaar zijn.

‘Houd me vast’ is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

2. ‘De vijf talen van de liefde’ van Gary Chapman

‘De vijf talen van de liefde’ is een boek geschreven door Gary Chapman, een Amerikaanse relatietherapeut. Het boek gaat over de verschillende manieren waarop mensen liefde uiten en ontvangen. Chapman onderscheidt vijf ’talen van de liefde’: woorden van bevestiging, tijd en aandacht, cadeaus, dienstbaarheid en lichamelijke aanraking. Door te begrijpen welke taal van de liefde jouw partner spreekt, kun je beter communiceren en je relatie verbeteren.

‘De vijf talen van de liefde’ is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

3. ‘Liefde in verhouding’ van Esther Perel

‘Liefde in verhouding’ is een boek geschreven door Esther Perel, een Belgische psychotherapeut en relatie-expert. Het boek gaat over de complexiteit van moderne relaties en hoe we omgaan met veranderingen in onze relaties. Perel bespreekt onderwerpen als ontrouw, scheidingen en de impact van technologie op onze relaties. Het boek is geschikt voor stellen die worstelen met deze onderwerpen en op zoek zijn naar manieren om hun relatie te verbeteren.

‘Liefde in verhouding’ is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

4. ‘De kracht van kwetsbaarheid’ van Brené Brown

‘De kracht van kwetsbaarheid’ is een boek geschreven door Brené Brown, een Amerikaanse onderzoeker en schrijver. Het boek gaat over het belang van kwetsbaarheid in relaties en hoe we ons kunnen openstellen voor anderen. Brown bespreekt onderwerpen als schaamte, perfectionisme en angst en geeft praktische tips en oefeningen om deze emoties te overwinnen. Het boek is geschikt voor iedereen die zijn of haar relaties wil verbeteren door meer kwetsbaarheid te tonen.

‘De kracht van kwetsbaarheid’ is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

5. ‘De zeven pijlers van een goede relatie’ van John Gottman

‘De zeven pijlers van een goede relatie’ is een boek geschreven door John Gottman, een Amerikaanse psycholoog en relatie-expert. Het boek gaat over de zeven belangrijkste pijlers van een goede relatie: liefde en genegenheid, respect, erkenning, communicatie, conflictbeheersing, vertrouwen en toewijding. Gottman bespreekt hoe deze pijlers kunnen worden versterkt en geeft praktische tips en oefeningen om dit te bereiken. Het boek is geschikt voor stellen die hun relatie willen verbeteren en versterken.

‘De zeven pijlers van een goede relatie’ is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken over relatietherapie beschikbaar in het Nederlands. Of je nu worstelt met communicatieproblemen, ontrouw of gewoon je relatie wilt verbeteren, er is een boek dat bij jou past. De boeken die we hier hebben besproken zijn slechts enkele voorbeelden van de vele boeken die beschikbaar zijn. Bezoek je lokale boekhandel of kijk online bij Bol.com om meer boeken over relatietherapie te vinden.

Plaats een reactie