Boeken over restauratie

Restauratie is een belangrijk onderdeel van het behoud van cultureel erfgoed. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over dit onderwerp. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

Restauratie van gebouwen

Een van de meest voorkomende vormen van restauratie is de restauratie van gebouwen. Er zijn dan ook veel boeken geschreven over dit onderwerp. Een goed voorbeeld hiervan is het boek “Restauratie van gebouwen” van Jan van der Hoeven. Dit boek behandelt alle aspecten van restauratie, van de geschiedenis van restauratie tot de technieken die worden gebruikt bij het restaureren van gebouwen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Restauratie van schilderijen

Een andere vorm van restauratie is de restauratie van schilderijen. Hierbij gaat het niet alleen om het herstellen van beschadigingen, maar ook om het behoud van de oorspronkelijke kleuren en materialen. Een goed boek over dit onderwerp is “Restauratie van schilderijen” van Jørgen Wadum. Dit boek behandelt de geschiedenis van de restauratie van schilderijen en de technieken die worden gebruikt bij het restaureren van schilderijen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Restauratie van meubels

Naast gebouwen en schilderijen worden ook meubels vaak gerestaureerd. Hierbij gaat het niet alleen om het herstellen van beschadigingen, maar ook om het behoud van de oorspronkelijke materialen en afwerkingen. Een goed boek over dit onderwerp is “Restauratie van meubels” van Jurjen Creman. Dit boek behandelt de geschiedenis van meubelrestauratie en de technieken die worden gebruikt bij het restaureren van meubels. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Restauratie van keramiek

Keramiek is een ander voorbeeld van cultureel erfgoed dat vaak gerestaureerd moet worden. Hierbij gaat het niet alleen om het herstellen van beschadigingen, maar ook om het behoud van de oorspronkelijke kleuren en materialen. Een goed boek over dit onderwerp is “Restauratie van keramiek” van Susan Tobin. Dit boek behandelt de geschiedenis van keramiekrestauratie en de technieken die worden gebruikt bij het restaureren van keramiek. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Restauratie van textiel

Textiel is een ander voorbeeld van cultureel erfgoed dat vaak gerestaureerd moet worden. Hierbij gaat het niet alleen om het herstellen van beschadigingen, maar ook om het behoud van de oorspronkelijke kleuren en materialen. Een goed boek over dit onderwerp is “Restauratie van textiel” van Karen Finch. Dit boek behandelt de geschiedenis van textielrestauratie en de technieken die worden gebruikt bij het restaureren van textiel. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Restauratie is een belangrijk onderdeel van het behoud van cultureel erfgoed. Er zijn dan ook veel boeken geschreven over dit onderwerp. In dit artikel hebben we een aantal van deze boeken besproken en verteld waar je ze kunt kopen. Of je nu geïnteresseerd bent in de restauratie van gebouwen, schilderijen, meubels, keramiek of textiel, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jouw interesse past.

Plaats een reactie