Boeken over RET

Rationeel Emotieve Therapie (RET) is een vorm van psychotherapie die zich richt op het veranderen van irrationele gedachten en overtuigingen die leiden tot negatieve emoties en gedragingen. Deze therapie is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Albert Ellis en wordt wereldwijd toegepast. In Nederland zijn er verschillende boeken verschenen over RET, die zowel voor professionals als voor leken interessant kunnen zijn.

Boeken voor professionals

Voor professionals die zich willen verdiepen in RET zijn er verschillende boeken beschikbaar. Een bekend werk is ‘Rationeel Emotieve Therapie in de praktijk’ van Windy Dryden en Michael Neenan. Dit boek biedt een overzicht van de theoretische achtergrond van RET en geeft praktische handvatten voor de toepassing ervan in de therapiepraktijk. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online via Bol.com.

Een ander interessant boek voor professionals is ‘RET in actie’ van Annemieke van der Velden en Fred Sterk. Dit boek biedt een praktische handleiding voor het toepassen van RET in de dagelijkse praktijk. Het boek bevat veel voorbeelden en oefeningen en is daardoor ook geschikt voor cli├źnten die zelf aan de slag willen met RET. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online via Bol.com.

Boeken voor leken

Voor leken die meer willen weten over RET en hoe zij deze therapie kunnen toepassen in hun eigen leven zijn er ook verschillende boeken beschikbaar. Een bekend werk is ‘Denk je sterk’ van Fred Sterk en Sjoerd Swaen. Dit boek biedt een praktische handleiding voor het veranderen van negatieve gedachten en overtuigingen. Het boek bevat veel voorbeelden en oefeningen en is daardoor ook geschikt voor zelfstudie. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online via Bol.com.

Een ander interessant boek voor leken is ‘Je kunt je leven helen’ van Louise Hay. Dit boek gaat niet specifiek over RET, maar biedt wel handvatten voor het veranderen van negatieve gedachten en overtuigingen. Het boek is geschreven vanuit een spirituele invalshoek en bevat veel affirmaties en visualisaties. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online via Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken beschikbaar over RET, zowel voor professionals als voor leken. Deze boeken bieden een theoretisch kader en praktische handvatten voor het toepassen van RET in de therapiepraktijk of in het dagelijks leven. De boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online via Bol.com.

Plaats een reactie