Boeken over Rotterdam

Rotterdam is een stad met een rijke geschiedenis en een bruisend heden. Er zijn dan ook talloze boeken geschreven over deze stad. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

Geschiedenis van Rotterdam

Een van de bekendste boeken over de geschiedenis van Rotterdam is ‘Rotterdam. Geschiedenis van een wereldstad’ van Wim Wennekes. Dit boek beschrijft de geschiedenis van Rotterdam vanaf de middeleeuwen tot aan de moderne tijd. Het boek is rijk geïllustreerd en bevat veel interessante feiten en verhalen over de stad. Het is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, maar ook online bij Bol.com.

Een ander boek dat de geschiedenis van Rotterdam beschrijft is ‘Rotterdam. Een geschiedenis in foto’s’ van Jan Oudenaarden. Dit boek bevat meer dan 500 foto’s van Rotterdam vanaf de 19e eeuw tot nu. Het is een prachtig boek om doorheen te bladeren en de ontwikkeling van de stad te zien. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Architectuur van Rotterdam

Rotterdam staat bekend om zijn moderne architectuur. Een boek dat hier goed op aansluit is ‘Rotterdam Architecture City’ van Paul Groenendijk en Piet Vollaard. Dit boek beschrijft de architectuur van Rotterdam vanaf de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog tot aan de moderne tijd. Het boek bevat veel foto’s en beschrijvingen van de gebouwen. Het is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Een ander boek dat de architectuur van Rotterdam beschrijft is ‘Rotterdam Architectuur Stad’ van Michelle Provoost en Wouter Vanstiphout. Dit boek beschrijft de architectuur van Rotterdam vanuit een meer kritisch perspectief. Het boek bevat essays en beschrijvingen van de gebouwen. Het is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Cultuur van Rotterdam

Rotterdam heeft een rijk cultureel leven. Een boek dat hier goed op aansluit is ‘Rotterdam Culturele Hoofdstad van Europa 2001′ van Hans van Dijk. Dit boek beschrijft de culturele evenementen die plaatsvonden tijdens het jaar dat Rotterdam Culturele Hoofdstad van Europa was. Het boek bevat veel foto’s en beschrijvingen van de evenementen. Het is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Een ander boek dat de cultuur van Rotterdam beschrijft is ‘Rotterdam. De stad in gedichten’ van Jules Deelder. Dit boek bevat gedichten over Rotterdam van verschillende dichters, waaronder Jules Deelder zelf. Het is een prachtig boek om te lezen en geeft een goed beeld van de stad. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over Rotterdam. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis, architectuur of cultuur van de stad, er is altijd wel een boek te vinden dat bij je past. De boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, maar ook online bij Bol.com. Dus ga op zoek naar een boek over Rotterdam en ontdek de stad op een nieuwe manier!

Plaats een reactie