Boeken over rouw en verlies

Rouw en verlies zijn onderwerpen die ons allemaal op een bepaald moment in ons leven raken. Het verlies van een dierbare, een baan, een relatie of gezondheid kan een enorme impact hebben op ons leven. Het kan ons gevoel van veiligheid en zekerheid ondermijnen en ons in een diepe emotionele crisis storten. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven die ons kunnen helpen omgaan met rouw en verlies. In dit artikel bespreken we een aantal van de beste boeken over dit onderwerp.

1. ‘Rouw bij kinderen’ van Manu Keirse

Rouw bij kinderen is een boek geschreven door Manu Keirse, een Belgische klinisch psycholoog en expert op het gebied van rouwverwerking. Het boek richt zich op ouders, leerkrachten en andere volwassenen die te maken hebben met kinderen die rouwen. Keirse legt uit hoe kinderen rouwen en hoe volwassenen hen kunnen helpen bij het verwerken van hun verdriet. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel praktische tips en adviezen.

Rouw bij kinderen is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. ‘De rouwclub’ van Sophie van der Stap

De rouwclub is een autobiografisch boek geschreven door Sophie van der Stap. Het boek vertelt het verhaal van vijf jonge vrouwen die elkaar ontmoeten op een rouwgroep. Ze hebben allemaal een dierbare verloren en proberen samen hun verdriet te verwerken. Het boek is ontroerend en eerlijk geschreven en biedt een kijkje in de wereld van rouwverwerking.

De rouwclub is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. ‘Leven met verlies’ van Riet Fiddelaers-Jaspers

Leven met verlies is een boek geschreven door Riet Fiddelaers-Jaspers, een rouwtherapeut en expert op het gebied van verliesverwerking. Het boek richt zich op volwassenen die te maken hebben met verlies, zoals het verlies van een partner, ouder of kind. Fiddelaers-Jaspers legt uit hoe rouw werkt en hoe je ermee om kunt gaan. Het boek bevat veel praktische tips en oefeningen.

Leven met verlies is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. ‘Als de man verliest’ van Henk Stoorvogel en Eugène Poppe

Als de man verliest is een boek geschreven door Henk Stoorvogel en Eugène Poppe. Het boek richt zich op mannen die te maken hebben met verlies, zoals het verlies van een baan, een relatie of gezondheid. Stoorvogel en Poppe leggen uit hoe mannen rouwen en hoe ze kunnen omgaan met hun verdriet. Het boek bevat veel persoonlijke verhalen en praktische tips.

Als de man verliest is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. ‘Troost’ van Hella van der Wijst

Troost is een boek geschreven door Hella van der Wijst, een journalist en presentator die bekend is van het programma ‘Ik mis je’. Het boek bevat persoonlijke verhalen van mensen die een dierbare hebben verloren en hoe zij troost hebben gevonden. Van der Wijst legt uit hoe troost werkt en hoe je het kunt vinden. Het boek is ontroerend en inspirerend geschreven.

Troost is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over rouw en verlies die ons kunnen helpen omgaan met onze emoties en ons verdriet te verwerken. Of je nu te maken hebt met het verlies van een dierbare, een baan, een relatie of gezondheid, er is altijd wel een boek dat bij jou past. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn slechts een kleine selectie van wat er beschikbaar is. Bezoek je lokale boekhandel of kijk online bij Bol.com om meer boeken over dit onderwerp te vinden.

Plaats een reactie