Boeken over rouwproces

Het verliezen van een dierbare is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in het leven. Rouwen is een proces dat tijd kost en waarbij iedereen zijn eigen weg moet vinden. Boeken kunnen hierbij helpen. Er zijn talloze boeken geschreven over rouwproces, van ervaringsverhalen tot wetenschappelijke studies. In dit artikel bespreken we een aantal boeken die kunnen helpen bij het verwerken van verlies.

1. ‘Rouw bij kinderen’ van Manu Keirse

Manu Keirse is een bekende Vlaamse rouwdeskundige en heeft meerdere boeken geschreven over rouwproces. ‘Rouw bij kinderen’ is een boek dat speciaal geschreven is voor ouders en andere volwassenen die te maken hebben met rouwende kinderen. Het boek geeft handvatten en tips om kinderen te begeleiden bij het verwerken van verlies. Het is een praktisch boek dat geschikt is voor iedereen die te maken heeft met rouwende kinderen.

‘Rouw bij kinderen’ is onder andere te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. ‘De rouwclub’ van Bianca Boer

‘De rouwclub’ is een roman van Bianca Boer waarin vijf mensen elkaar ontmoeten tijdens een rouwgroep. Het boek beschrijft op een indringende manier hoe ieder van hen omgaat met het verlies van een dierbare. Het is een ontroerend en herkenbaar boek dat laat zien dat rouwen een proces is dat tijd kost en waarbij steun van anderen belangrijk is.

‘De rouwclub’ is onder andere te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. ‘Als de man verliest’ van Henk Blanken

‘Als de man verliest’ is een persoonlijk boek van journalist Henk Blanken over het verlies van zijn vrouw aan de ziekte ALS. Het boek beschrijft op een indringende manier hoe hij omgaat met het verlies en hoe hij zijn leven weer op de rails probeert te krijgen. Het is een eerlijk en ontroerend boek dat laat zien dat rouwen een proces is dat tijd kost en waarbij steun van anderen belangrijk is.

‘Als de man verliest’ is onder andere te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. ‘Rouw, hoe doe je dat?’ van Sabine Noten

‘Rouw, hoe doe je dat?’ is een praktisch boek van rouwdeskundige Sabine Noten. Het boek geeft handvatten en tips om te leren omgaan met rouwproces. Het is een boek dat geschikt is voor iedereen die te maken heeft met rouw, of het nu gaat om het verlies van een dierbare of om een ander soort verlies.

‘Rouw, hoe doe je dat?’ is onder andere te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. ‘Leven met de dood’ van Elisabeth Kübler-Ross

‘Leven met de dood’ is een klassieker op het gebied van rouwproces. Het boek is geschreven door Elisabeth Kübler-Ross, een Zwitserse psychiater die bekend is geworden door haar werk met stervenden en rouwenden. Het boek beschrijft de vijf fasen van rouwproces: ontkenning, woede, onderhandelen, depressie en aanvaarding. Het is een boek dat nog steeds relevant is en veel mensen kan helpen bij het verwerken van verlies.

‘Leven met de dood’ is onder andere te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over rouwproces. Of je nu op zoek bent naar praktische tips of naar persoonlijke ervaringsverhalen, er is voor ieder wat wils. De boeken die we in dit artikel besproken hebben, zijn slechts een kleine selectie. Het is belangrijk om te vinden wat bij jou past en wat jou kan helpen bij het verwerken van verlies.

Plaats een reactie