Boeken over rouwverwerking

Rouwverwerking is een proces waar iedereen op zijn eigen manier doorheen gaat. Het verlies van een dierbare kan een enorme impact hebben op iemands leven en het kan soms lastig zijn om hiermee om te gaan. Gelukkig zijn er verschillende boeken geschreven die kunnen helpen bij het verwerken van rouw. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. ‘Rouw bij kinderen’ – Manu Keirse

Als een kind te maken krijgt met het verlies van een dierbare, kan dit een enorme impact hebben op zijn of haar leven. In ‘Rouw bij kinderen’ geeft Manu Keirse handvatten voor ouders en andere betrokkenen om kinderen te helpen bij het verwerken van rouw. Het boek is geschikt voor ouders, leerkrachten en andere professionals die te maken hebben met kinderen die rouwen.

‘Rouw bij kinderen’ is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. ‘Leven met gemis’ – Riet Fiddelaers-Jaspers

‘Leven met gemis’ is een boek dat zich richt op volwassenen die te maken hebben met verlies. Het boek gaat in op verschillende aspecten van rouwverwerking, zoals het omgaan met emoties en het vinden van steun. Riet Fiddelaers-Jaspers is een expert op het gebied van rouwverwerking en heeft al meerdere boeken geschreven over dit onderwerp.

‘Leven met gemis’ is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

3. ‘Als de man verliest’ – Henk Hanssen

Verlies kan ook een grote impact hebben op relaties. In ‘Als de man verliest’ gaat Henk Hanssen in op de manier waarop mannen omgaan met verlies en hoe dit hun relaties kan beïnvloeden. Het boek is geschikt voor mannen die te maken hebben met verlies, maar ook voor hun partners.

‘Als de man verliest’ is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

4. ‘Troostrijke tranen’ – Manu Keirse

‘Troostrijke tranen’ is een boek dat zich richt op het omgaan met verdriet en verlies. Manu Keirse gaat in op verschillende aspecten van rouwverwerking, zoals het omgaan met emoties en het vinden van steun. Het boek is geschikt voor iedereen die te maken heeft met verlies, of dit nu recent is gebeurd of al langer geleden is.

‘Troostrijke tranen’ is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

5. ‘De rouwclub’ – Bianca Boer

‘De rouwclub’ is een roman die gaat over een groep mensen die elkaar ontmoeten in een rouwgroep. Het boek gaat in op verschillende aspecten van rouwverwerking, zoals het omgaan met emoties en het vinden van steun. Het is een ontroerend verhaal dat laat zien hoe mensen elkaar kunnen helpen bij het verwerken van verlies.

‘De rouwclub’ is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken geschreven die kunnen helpen bij het verwerken van rouw. Of je nu te maken hebt met het verlies van een dierbare of iemand kent die rouwt, deze boeken kunnen een steun zijn in het proces van rouwverwerking. De boeken zijn verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Plaats een reactie