Boeken over Sardinië

Sardinië is een prachtig eiland in de Middellandse Zee, gelegen ten westen van Italië. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, helderblauwe wateren en rijke geschiedenis. Er zijn talloze boeken geschreven over dit bijzondere eiland. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. Sardinië: Een reisgids

Als je van plan bent om Sardinië te bezoeken, is deze reisgids een absolute aanrader. Het boek is geschreven door de Nederlandse auteur Karin Anema en bevat alle informatie die je nodig hebt voor een geslaagde vakantie op het eiland. Van de mooiste stranden tot de beste restaurants en van de leukste bezienswaardigheden tot de mooiste wandelroutes, alles komt aan bod. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. Sardinië: Een geschiedenis

Sardinië heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. In dit boek neemt de Italiaanse historicus Giovanni Lilliu je mee op een reis door de geschiedenis van het eiland. Van de Nuraghi-beschaving tot de Romeinse tijd en van de Middeleeuwen tot de moderne tijd, alles komt aan bod. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. Sardinië: Een culinaire reis

Als je van lekker eten houdt, is dit boek een absolute aanrader. In Sardinië wordt veel gebruik gemaakt van lokale ingrediënten en traditionele recepten. In dit boek neemt de Italiaanse chef-kok Roberto Petza je mee op een culinaire reis door het eiland. Van de beste kaas en wijn tot de lekkerste visgerechten en zoetigheden, alles komt aan bod. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. Sardinië: Een fotoboek

Sardinië is een prachtig eiland met adembenemende landschappen en pittoreske dorpjes. In dit fotoboek worden deze prachtige plekken op een unieke manier vastgelegd. De foto’s zijn gemaakt door de Italiaanse fotograaf Gianfranco Sanna en geven een goed beeld van de schoonheid van het eiland. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. Sardinië: Een roman

Als je op zoek bent naar een roman die zich afspeelt op Sardinië, is ‘De vrouw van de rechter’ van Ann O’Loughlin een aanrader. Het boek vertelt het verhaal van de jonge Ierse vrouw Emma die naar Sardinië reist om haar grootvader te bezoeken. Daar ontmoet ze de knappe rechter Piero en raakt ze verstrikt in een web van geheimen en intriges. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Sardinië is een prachtig eiland met een rijke geschiedenis en een unieke cultuur. Er zijn talloze boeken geschreven over dit bijzondere eiland, van reisgidsen tot fotoboeken en van culinaire boeken tot romans. Deze boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Of je nu van plan bent om Sardinië te bezoeken of gewoon meer wilt weten over dit prachtige eiland, er is altijd wel een boek dat bij je past.

Plaats een reactie