Boeken over scheiden

Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis in het leven van mensen. Het kan gepaard gaan met veel emoties en onzekerheden. Gelukkig zijn er verschillende boeken geschreven die kunnen helpen bij het verwerken van een scheiding en het vinden van een nieuwe balans. In dit artikel bespreken we een aantal boeken over scheiden die de moeite waard zijn om te lezen.

1. “Uit elkaar” – Bette Westera en Sylvia Weve

“Uit elkaar” is een kinderboek dat op een poëtische en gevoelige manier het thema scheiden behandelt. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en kan ook ouders helpen om met hun kinderen over scheiden te praten. De illustraties van Sylvia Weve zijn prachtig en ondersteunen de tekst van Bette Westera op een bijzondere manier. “Uit elkaar” is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. “Als scheiden de enige optie is” – Petra Deij

Petra Deij is mediator en heeft al vele stellen begeleid bij hun scheiding. In haar boek “Als scheiden de enige optie is” deelt ze haar kennis en ervaringen. Het boek is bedoeld voor mensen die overwegen te gaan scheiden of al in het proces zitten. Deij geeft praktische tips en handvatten om de scheiding zo goed mogelijk te laten verlopen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. “Hoe overleef ik mijn scheiding?” – Marjan Geukers

“Hoe overleef ik mijn scheiding?” is een boek dat geschreven is voor vrouwen die gaan scheiden of gescheiden zijn. Marjan Geukers beschrijft op een eerlijke en humoristische manier haar eigen scheiding en geeft tips en adviezen om deze moeilijke periode door te komen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. “Scheiden zonder schade” – Marga Akkerman

“Scheiden zonder schade” is geschreven door Marga Akkerman, een familierechtadvocaat en mediator. Het boek is bedoeld voor ouders die gaan scheiden en hun kinderen. Akkerman geeft inzicht in de gevolgen van scheiden voor kinderen en geeft praktische tips om de scheiding zo goed mogelijk te laten verlopen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. “De kracht van echtscheidingsmediation” – Fred Schonewille

Fred Schonewille is mediator en heeft al vele stellen begeleid bij hun scheiding. In zijn boek “De kracht van echtscheidingsmediation” beschrijft hij de voordelen van mediation bij scheidingen. Het boek is bedoeld voor mensen die overwegen te gaan scheiden of al in het proces zitten. Schonewille geeft praktische tips en handvatten om de scheiding zo goed mogelijk te laten verlopen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

6. “Scheiden in 10 stappen” – Yolande de Best

“Scheiden in 10 stappen” is geschreven door Yolande de Best, een ervaren mediator en coach. Het boek is bedoeld voor mensen die gaan scheiden of al gescheiden zijn. De Best beschrijft in 10 stappen hoe je de scheiding zo goed mogelijk kunt laten verlopen. Het boek bevat praktische tips en handvatten en is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

7. “Scheiden doe je samen” – Annette van Keulen

“Scheiden doe je samen” is geschreven door Annette van Keulen, een ervaren mediator en coach. Het boek is bedoeld voor mensen die gaan scheiden of al gescheiden zijn. Van Keulen beschrijft op een praktische en heldere manier hoe je de scheiding zo goed mogelijk kunt laten verlopen. Het boek bevat veel tips en adviezen en is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over scheiden die kunnen helpen bij het verwerken van een scheiding en het vinden van een nieuwe balans. In dit artikel hebben we een aantal boeken besproken die de moeite waard zijn om te lezen. Of je nu een ouder bent die zijn kinderen wil helpen bij de scheiding, of zelf gaat scheiden en op zoek bent naar praktische tips en handvatten, er is altijd wel een boek dat bij jou past. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Plaats een reactie