Boeken over scheiding ouders

Een scheiding van ouders kan een ingrijpende gebeurtenis zijn voor kinderen. Het kan zorgen voor veel onzekerheid, verdriet en verwarring. Gelukkig zijn er verschillende boeken geschreven die kinderen kunnen helpen om te gaan met de scheiding van hun ouders. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. Mama en papa zijn niet meer samen

Dit boek is geschreven door Kathleen Amant en is bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar. Het boek vertelt het verhaal van Anna, wiens ouders gaan scheiden. Anna is verdrietig en boos, maar haar ouders leggen haar uit dat ze nog steeds van haar houden en dat ze altijd voor haar zullen zorgen. Het boek is op een begrijpelijke manier geschreven en bevat mooie illustraties. Het is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. Kamil de groene kameleon

Dit boek is geschreven door An Swerts en is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Het boek vertelt het verhaal van Kamil, een groene kameleon die van kleur verandert als hij zich verdrietig voelt. Kamil’s ouders gaan scheiden en hij voelt zich erg verdrietig. Maar door te praten met zijn vrienden en te leren omgaan met zijn gevoelens, leert Kamil dat het oké is om verdrietig te zijn en dat het belangrijk is om te blijven praten over je gevoelens. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. Het grote scheidingsspel

Dit boek is geschreven door Marianne van der Heijden en is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar. Het boek is een soort werkboek waarin kinderen op een speelse manier kunnen leren omgaan met de scheiding van hun ouders. Het boek bevat verschillende opdrachten en spelletjes die kinderen kunnen doen om hun gevoelens te uiten en te verwerken. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. Het geheim van de scheiding

Dit boek is geschreven door Martine Delfos en is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar. Het boek vertelt het verhaal van Lisa, wiens ouders gaan scheiden. Lisa voelt zich erg verdrietig en boos en begrijpt niet waarom haar ouders uit elkaar gaan. Door te praten met een therapeut leert Lisa om te gaan met haar gevoelens en begrijpt ze beter wat er allemaal gebeurt tijdens een scheiding. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. Het scheidingsboek

Dit boek is geschreven door Marina van der Wal en is bedoeld voor ouders die gaan scheiden. Het boek geeft praktische tips en adviezen over hoe je als ouders het beste kunt omgaan met de scheiding en hoe je je kinderen hierbij kunt betrekken. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Er zijn dus verschillende boeken beschikbaar die kinderen kunnen helpen om te gaan met de scheiding van hun ouders. Of je nu op zoek bent naar een prentenboek voor jonge kinderen of een werkboek voor oudere kinderen, er is voor elk kind wel een geschikt boek te vinden. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Hopelijk kunnen deze boeken kinderen helpen om de scheiding van hun ouders beter te begrijpen en te verwerken.

Plaats een reactie