Boeken over scheiding

Scheiding is een ingrijpende gebeurtenis die veel emoties met zich meebrengt. Het kan lastig zijn om hiermee om te gaan en het kan helpen om ervaringen van anderen te lezen. Er zijn verschillende boeken over scheiding geschreven die hierbij kunnen helpen. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. “Mama en papa hebben mijn hart gebroken” – Anke van der Meer

Dit boek is geschreven voor kinderen van gescheiden ouders. Het boek vertelt het verhaal van de 8-jarige Emma, die het moeilijk heeft met de scheiding van haar ouders. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van Emma en laat zien hoe zij omgaat met de scheiding en haar gevoelens hierbij. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.

“Mama en papa hebben mijn hart gebroken” is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. “Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!)” – Francine Oomen

Dit boek is geschreven voor tieners die te maken hebben met een scheiding van hun ouders. Het boek is onderdeel van de populaire “Hoe overleef ik”-serie van Francine Oomen en gaat over de 13-jarige Rosa die te maken krijgt met de scheiding van haar ouders. Het boek geeft tips en adviezen over hoe je als tiener om kunt gaan met de scheiding van je ouders.

“Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!)” is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

3. “De kracht van echtscheidingsmediation” – Fred Schonewille

Dit boek is geschreven voor ouders die gaan scheiden en op zoek zijn naar een manier om dit op een goede manier te regelen. Het boek gaat over echtscheidingsmediation, een manier om samen met een mediator tot afspraken te komen over de scheiding. Het boek geeft informatie over wat echtscheidingsmediation inhoudt en hoe het proces verloopt. Ook worden er tips gegeven over hoe je als ouder het beste kunt omgaan met de scheiding en de emoties die hierbij komen kijken.

“De kracht van echtscheidingsmediation” is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

4. “Het scheidingsboek” – Marina Schriek

Dit boek is geschreven voor ouders die gaan scheiden en hun kinderen. Het boek geeft informatie over wat er allemaal komt kijken bij een scheiding en hoe je dit het beste kunt regelen. Ook worden er tips gegeven over hoe je als ouder het beste kunt omgaan met de emoties van je kinderen en hoe je hen kunt ondersteunen tijdens de scheiding.

“Het scheidingsboek” is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

5. “Als de liefde voorbij is” – Jan Drost

Dit boek is geschreven voor volwassenen die te maken hebben met een scheiding. Het boek gaat over de verschillende emoties die bij een scheiding komen kijken en hoe je hiermee om kunt gaan. Het boek geeft inzicht in de verschillende fases van een scheiding en hoe je deze het beste kunt doorlopen. Ook worden er tips gegeven over hoe je na de scheiding weer verder kunt gaan met je leven.

“Als de liefde voorbij is” is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken over scheiding geschreven die kunnen helpen bij het omgaan met deze ingrijpende gebeurtenis. Of je nu een kind bent van gescheiden ouders, een tiener die te maken heeft met de scheiding van zijn/haar ouders, of een volwassene die zelf gaat scheiden, er is altijd wel een boek dat bij jou past. De boeken zijn te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel. Het lezen van deze boeken kan helpen om de emoties rondom de scheiding beter te begrijpen en hiermee om te gaan.

Plaats een reactie