Boeken over schematherapie

Schematherapie is een vorm van psychotherapie die zich richt op het veranderen van diepgewortelde patronen in gedrag, emoties en gedachten. Het is een effectieve behandelmethode voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen, angststoornissen, depressie en andere psychische problemen. Er zijn verschillende boeken over schematherapie beschikbaar in het Nederlands, die zowel voor therapeuten als voor cliënten interessant kunnen zijn. In dit artikel bespreken we enkele van de meest populaire boeken over schematherapie en waar je deze kunt kopen.

1. Schematherapie: een praktische handleiding

Dit boek van Arnoud Arntz en Gitta Jacob is een praktische handleiding voor therapeuten die schematherapie willen toepassen in hun praktijk. Het boek biedt een overzicht van de theoretische achtergrond van schematherapie en geeft concrete handvatten voor het toepassen van de therapie in de praktijk. Het boek bevat ook casusbeschrijvingen en oefeningen die therapeuten kunnen gebruiken om cliënten te helpen hun schema’s te veranderen. Het boek is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

2. Patronen doorbreken: negatieve gevoelens en gewoonten herkennen en veranderen

Dit boek van Hannie van Genderen, Gitta Jacob en Laura Seebauer is gericht op cliënten die zelf aan de slag willen met schematherapie. Het boek biedt een overzicht van de verschillende schema’s die ten grondslag liggen aan psychische problemen en geeft handvatten voor het herkennen en veranderen van deze schema’s. Het boek bevat ook oefeningen en praktische tips voor het omgaan met negatieve gevoelens en gewoonten. Het boek is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

3. Schematherapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis

Dit boek van Arnoud Arntz en Hannie van Genderen is gericht op therapeuten die werken met cliënten met een borderline-persoonlijkheidsstoornis. Het boek biedt een overzicht van de theoretische achtergrond van schematherapie bij borderline en geeft concrete handvatten voor het toepassen van de therapie in de praktijk. Het boek bevat ook casusbeschrijvingen en oefeningen die therapeuten kunnen gebruiken om cliënten met borderline te helpen. Het boek is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

4. Schematherapie in de praktijk

Dit boek van Michiel van Vreeswijk, Jenny Broersen en Ger Schurink is een praktische handleiding voor therapeuten die schematherapie willen toepassen in de praktijk. Het boek biedt een overzicht van de verschillende technieken en interventies die gebruikt kunnen worden bij schematherapie en geeft handvatten voor het opstellen van een behandelplan. Het boek bevat ook casusbeschrijvingen en oefeningen die therapeuten kunnen gebruiken om cliënten te helpen hun schema’s te veranderen. Het boek is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

5. Schematherapie voor kinderen en jongeren

Dit boek van Christof Loose en Marleen Rijkeboer is gericht op therapeuten die werken met kinderen en jongeren. Het boek biedt een overzicht van de theoretische achtergrond van schematherapie bij kinderen en jongeren en geeft concrete handvatten voor het toepassen van de therapie in de praktijk. Het boek bevat ook casusbeschrijvingen en oefeningen die therapeuten kunnen gebruiken om kinderen en jongeren te helpen hun schema’s te veranderen. Het boek is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken over schematherapie beschikbaar in het Nederlands, zowel voor therapeuten als voor cliënten. Deze boeken bieden een overzicht van de theoretische achtergrond van schematherapie en geven concrete handvatten voor het toepassen van de therapie in de praktijk. Of je nu een therapeut bent die schematherapie wil toepassen in de praktijk of een cliënt die zelf aan de slag wil met schematherapie, er is altijd wel een boek dat bij jouw behoeften past. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Plaats een reactie