Boeken over schermen

Schermen is een sport die al eeuwenlang beoefend wordt. Het is een sport waarbij twee tegenstanders elkaar proberen te raken met een wapen. Er zijn verschillende soorten schermen, zoals floret, degen en sabel. Schermen is een sport die veel concentratie en techniek vereist. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken over schermen geschreven zijn. In dit artikel bespreken we enkele van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

Boeken over de geschiedenis van schermen

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van schermen, dan zijn er verschillende boeken die je kunt lezen. Een van deze boeken is “De geschiedenis van het schermen” van Richard Cohen. Dit boek beschrijft de geschiedenis van schermen vanaf de middeleeuwen tot aan de moderne tijd. Het boek is geschreven in het Engels en is verkrijgbaar bij Bol.com.

Een ander boek over de geschiedenis van schermen is “Schermen: Een geschiedenis” van William Gaugler. Dit boek beschrijft de geschiedenis van schermen vanaf de oudheid tot aan de moderne tijd. Het boek is geschreven in het Engels en is verkrijgbaar bij Bol.com.

Boeken over techniek en tactiek

Als je geïnteresseerd bent in de techniek en tactiek van schermen, dan zijn er verschillende boeken die je kunt lezen. Een van deze boeken is “Schermen: Techniek en tactiek” van Edoardo Mangiarotti. Dit boek beschrijft de techniek en tactiek van schermen en is geschreven door een van de grootste schermers aller tijden. Het boek is geschreven in het Nederlands en is verkrijgbaar bij Bol.com.

Een ander boek over techniek en tactiek is “Schermen: De basis” van Gérard Six. Dit boek beschrijft de basisprincipes van schermen en is geschikt voor beginners. Het boek is geschreven in het Nederlands en is verkrijgbaar bij Bol.com.

Boeken over schermen als wedstrijdsport

Als je geïnteresseerd bent in schermen als wedstrijdsport, dan zijn er verschillende boeken die je kunt lezen. Een van deze boeken is “Schermen: Wedstrijdtechniek” van Gérard Six. Dit boek beschrijft de techniek die nodig is om wedstrijden te winnen en is geschikt voor gevorderde schermers. Het boek is geschreven in het Nederlands en is verkrijgbaar bij Bol.com.

Een ander boek over schermen als wedstrijdsport is “Schermen: De wedstrijd” van Gérard Six. Dit boek beschrijft de verschillende soorten wedstrijden die er zijn en geeft tips over hoe je deze wedstrijden kunt winnen. Het boek is geschreven in het Nederlands en is verkrijgbaar bij Bol.com.

Boeken over schermen voor kinderen

Als je kinderen hebt die geïnteresseerd zijn in schermen, dan zijn er verschillende boeken die je kunt lezen. Een van deze boeken is “Schermen voor kinderen” van Gérard Six. Dit boek beschrijft de basisprincipes van schermen op een eenvoudige manier en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het boek is geschreven in het Nederlands en is verkrijgbaar bij Bol.com.

Een ander boek over schermen voor kinderen is “Schermen: Het grote boek” van Gérard Six. Dit boek beschrijft de geschiedenis, techniek en tactiek van schermen op een eenvoudige manier en is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Het boek is geschreven in het Nederlands en is verkrijgbaar bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken over schermen te vinden, zowel over de geschiedenis van schermen als over de techniek en tactiek van schermen. Ook zijn er boeken over schermen als wedstrijdsport en boeken over schermen voor kinderen. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com. Of je nu een beginner bent of een gevorderde schermer, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jou past.

Plaats een reactie