Boeken over school

Boeken over school zijn er in overvloed. Of je nu op zoek bent naar een roman over het schoolleven, een studieboek om je kennis bij te spijkeren of een boek om je voor te bereiden op een examen, er is voor ieder wat wils. In dit artikel zullen we een aantal boeken bespreken die te maken hebben met school en waar je deze boeken kunt kopen.

Romans over school

Er zijn talloze romans geschreven over het schoolleven. Deze boeken geven vaak een inkijkje in de wereld van tieners en de problemen waar zij mee te maken krijgen. Een bekend voorbeeld van zo’n boek is ‘Het Gouden Ei’ van Tim Krabbé. Dit boek gaat over een meisje dat verdwijnt tijdens een schoolreisje en de zoektocht naar haar. Een ander bekend boek is ‘Spijt!’ van Carry Slee. Dit boek gaat over een jongen die gepest wordt op school en de gevolgen daarvan.

Deze boeken zijn te koop bij lokale boekenwinkels, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com of Amazon.

Studieboeken

Als je op zoek bent naar een studieboek om je kennis bij te spijkeren, zijn er ook genoeg opties. Of je nu op zoek bent naar een boek over wiskunde, geschiedenis of biologie, er is voor ieder vak wel een boek te vinden. Een bekende uitgever van studieboeken is Noordhoff Uitgevers. Zij hebben een breed assortiment aan studieboeken voor verschillende niveaus.

Studieboeken zijn te koop bij lokale boekenwinkels, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com of de website van de uitgever.

Examenbundels

Als je je wilt voorbereiden op een examen, zijn er speciale examenbundels te koop. Deze bundels bevatten oefenopgaven en examens van voorgaande jaren, zodat je goed voorbereid het examen in kunt gaan. Een bekende uitgever van examenbundels is ThiemeMeulenhoff. Zij hebben examenbundels voor verschillende vakken en niveaus.

Examenbundels zijn te koop bij lokale boekenwinkels, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com of de website van de uitgever.

Conclusie

Er zijn dus genoeg boeken te vinden over school. Of je nu op zoek bent naar een roman over het schoolleven, een studieboek om je kennis bij te spijkeren of een examenbundel om je voor te bereiden op een examen, er is voor ieder wat wils. Deze boeken zijn te koop bij lokale boekenwinkels, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com of de website van de uitgever.

Plaats een reactie