Boeken over schrijfvaardigheid

Schrijven is een kunst die niet voor iedereen is weggelegd. Het vergt oefening, doorzettingsvermogen en vooral veel lezen. Maar ook het lezen van boeken over schrijfvaardigheid kan helpen om je schrijfvaardigheden te verbeteren. In dit artikel bespreken we een aantal boeken over schrijfvaardigheid die je kunnen helpen om een betere schrijver te worden.

1. Schrijven kreng! – Lisette Jonkman

Schrijven kreng! is een boek geschreven door Lisette Jonkman, een bekende Nederlandse schrijfster. In dit boek deelt ze haar ervaringen en tips over het schrijfproces. Het boek is geschikt voor zowel beginnende als ervaren schrijvers en behandelt onderwerpen als personages, plot, dialoog en stijl. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

2. Het hoe-boek voor de schrijver – Maaike Molhuysen en Louis Stiller

Het hoe-boek voor de schrijver is een praktisch boek dat je stap voor stap begeleidt bij het schrijven van een boek. Het boek behandelt onderwerpen als het bedenken van een idee, het uitwerken van personages en het schrijven van dialogen. Het boek is geschikt voor zowel beginnende als ervaren schrijvers en is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

3. Schrijven voor het beeldscherm – Maria Genova

Schrijven voor het beeldscherm is een boek geschreven door Maria Genova, een bekende Nederlandse schrijfster en journalist. In dit boek deelt ze haar ervaringen en tips over het schrijven voor het internet. Het boek behandelt onderwerpen als SEO, webteksten en social media. Het boek is geschikt voor iedereen die teksten schrijft voor het internet en is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

4. De wil en de weg – Jan Brokken

De wil en de weg is een boek geschreven door Jan Brokken, een bekende Nederlandse schrijver. In dit boek deelt hij zijn ervaringen en tips over het schrijfproces. Het boek behandelt onderwerpen als inspiratie, discipline en doorzettingsvermogen. Het boek is geschikt voor iedereen die wil leren hoe je een boek schrijft en is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

5. Schrijven is schrappen – Jan Brokken

Schrijven is schrappen is een boek geschreven door Jan Brokken, een bekende Nederlandse schrijver. In dit boek deelt hij zijn ervaringen en tips over het schrijfproces. Het boek behandelt onderwerpen als stijl, taalgebruik en het schrappen van overbodige woorden. Het boek is geschikt voor iedereen die wil leren hoe je een boek schrijft en is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken over schrijfvaardigheid te vinden die je kunnen helpen om een betere schrijver te worden. Of je nu een beginnende of ervaren schrijver bent, er is altijd wel een boek dat bij jou past. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en word een betere schrijver!

Plaats een reactie