Boeken over schrijven

Schrijven is een kunst die niet voor iedereen is weggelegd. Het vergt veel oefening, doorzettingsvermogen en creativiteit om een goed verhaal op papier te zetten. Gelukkig zijn er talloze boeken over schrijven geschreven die je kunnen helpen om je schrijfvaardigheden te verbeteren. In dit artikel bespreken we enkele van de beste boeken over schrijven die in het Nederlands verkrijgbaar zijn.

1. Schrijven kreng! – Lisette Jonkman

Als je op zoek bent naar een boek over schrijven dat niet alleen informatief is, maar ook vermakelijk om te lezen, dan is Schrijven kreng! van Lisette Jonkman een aanrader. Jonkman is een bekende Nederlandse schrijfster van romantische komedies en deelt in dit boek haar persoonlijke ervaringen en tips over het schrijfproces. Het boek is geschikt voor zowel beginnende als ervaren schrijvers en bevat onder andere hoofdstukken over personages, plot en dialoog.

Schrijven kreng! is onder andere verkrijgbaar bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

2. Het hoe-boek voor de schrijver – Maaike Molhuysen en Louis Stiller

Als je op zoek bent naar een boek over schrijven dat meer gericht is op de technische aspecten van het schrijfproces, dan is Het hoe-boek voor de schrijver van Maaike Molhuysen en Louis Stiller een goede keuze. Dit boek behandelt onder andere onderwerpen als structuur, stijl en grammatica en bevat veel praktische tips en oefeningen om je schrijfvaardigheden te verbeteren.

Het hoe-boek voor de schrijver is onder andere verkrijgbaar bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

3. De wil en de weg – Jan Brokken

De wil en de weg van Jan Brokken is een boek over schrijven dat zich richt op de ervaringen en inspiratie van bekende Nederlandse schrijvers. Brokken interviewde onder andere Arnon Grunberg, Connie Palmen en Adriaan van Dis en vroeg hen naar hun schrijfproces en de obstakels die ze tegenkwamen tijdens het schrijven. Het resultaat is een inspirerend boek dat laat zien dat schrijven niet altijd makkelijk is, maar wel de moeite waard.

De wil en de weg is onder andere verkrijgbaar bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

4. De 22 regels van storytelling – Pixar Animation Studios

Hoewel De 22 regels van storytelling van Pixar Animation Studios niet specifiek gericht is op het schrijven van boeken, bevat het boek wel veel waardevolle lessen voor schrijvers. Pixar is bekend om zijn succesvolle animatiefilms en in dit boek delen de makers hun geheimen over hoe ze verhalen tot leven brengen. De 22 regels zijn onder andere: ‘Laat je hoofdpersoon groeien’, ‘Maak het persoonlijk’ en ‘Houd het simpel’.

De 22 regels van storytelling is onder andere verkrijgbaar bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

5. Bird by Bird – Anne Lamott

Bird by Bird van Anne Lamott is een Engelstalig boek over schrijven dat ook in het Nederlands vertaald is. Het boek is geschreven in de vorm van een memoires en bevat veel persoonlijke anekdotes en ervaringen van Lamott als schrijfster. Het boek behandelt onder andere onderwerpen als inspiratie, discipline en het omgaan met kritiek.

Bird by Bird is onder andere verkrijgbaar bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken over schrijven verkrijgbaar in het Nederlands die je kunnen helpen om je schrijfvaardigheden te verbeteren. Of je nu op zoek bent naar praktische tips, inspiratie of persoonlijke ervaringen van bekende schrijvers, er is voor ieder wat wils. De boeken die we in dit artikel besproken hebben, zijn onder andere verkrijgbaar bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Pak een van deze boeken en begin met schrijven!

Plaats een reactie