Boeken over sektes

Sektes zijn een fascinerend onderwerp voor veel mensen. Het idee dat er groepen mensen zijn die zich afzonderen van de rest van de wereld en hun eigen regels en wetten volgen, spreekt tot de verbeelding. Er zijn dan ook veel boeken geschreven over sektes. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en geven we aan waar je ze kunt kopen.

De kracht van sektes

Een van de bekendste boeken over sektes is “De kracht van sektes” van Janja Lalich. Lalich is zelf ooit lid geweest van een sekte en heeft zich later gespecialiseerd in het onderzoeken van sektes en de psychologie achter het lidmaatschap van een sekte. In “De kracht van sektes” beschrijft ze hoe sektes werken en waarom mensen zich erdoor aangetrokken voelen. Het boek is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over dit onderwerp.

Je kunt “De kracht van sektes” onder andere kopen bij Bol.com en bij de lokale boekhandel.

De sekte

Een ander boek dat de moeite waard is, is “De sekte” van Mariette Lindstein. Dit is een roman, maar wel gebaseerd op de ervaringen van de auteur zelf. Lindstein was ooit lid van een sekte en heeft deze ervaringen verwerkt in haar boek. “De sekte” vertelt het verhaal van Sofia, die zich aansluit bij een sekte op een afgelegen eiland. Al snel blijkt dat de sekte niet zo onschuldig is als ze dacht en dat ze er niet zomaar uit kan stappen.

“De sekte” is onder andere te koop bij Bol.com en bij de lokale boekhandel.

De sekte van de narcist

Een ander interessant boek over sektes is “De sekte van de narcist” van Jan Storms. Dit boek gaat niet zozeer over traditionele sektes, maar over de dynamiek binnen een groep waarin één persoon de macht heeft en deze misbruikt. Storms beschrijft hoe narcisten te werk gaan en hoe ze hun slachtoffers manipuleren. Het boek is niet alleen interessant voor mensen die geïnteresseerd zijn in sektes, maar ook voor mensen die te maken hebben gehad met narcistische personen.

“De sekte van de narcist” is onder andere te koop bij Bol.com en bij de lokale boekhandel.

De kinderen van God

Een boek dat specifiek ingaat op één sekte, is “De kinderen van God” van Jan van der Putten. Dit boek gaat over de sekte die in de jaren ’70 en ’80 bekend stond als “De kinderen van God” en later als “The Family”. Van der Putten heeft de sekte zelf bezocht en beschrijft in zijn boek hoe het er daar aan toe ging. Hij gaat in op de geschiedenis van de sekte, de ideologie en de praktijken.

“De kinderen van God” is onder andere te koop bij Bol.com en bij de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over sektes en de psychologie achter het lidmaatschap van een sekte. In dit artikel hebben we een aantal van deze boeken besproken en aangegeven waar je ze kunt kopen. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van een specifieke sekte of meer wilt weten over de psychologie achter het lidmaatschap van een sekte, er is altijd wel een boek te vinden dat bij je past.

Plaats een reactie