Boeken over seriemoordenaars

Seriemoordenaars zijn een fascinerend onderwerp voor veel mensen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over deze gruwelijke misdadigers. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. ‘De bekentenissen van een seriemoordenaar’ – Ted Bundy

Ted Bundy was een van de meest beruchte seriemoordenaars in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Hij werd in 1989 ter dood veroordeeld voor de moord op meer dan 30 vrouwen. In ‘De bekentenissen van een seriemoordenaar’ vertelt Bundy zijn verhaal aan journalist Stephen G. Michaud. Het boek geeft een uniek inzicht in de psyche van een seriemoordenaar en is daarom een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp.

Je kunt ‘De bekentenissen van een seriemoordenaar’ kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. ‘Mindhunter’ – John E. Douglas en Mark Olshaker

John E. Douglas was een FBI-agent die zich specialiseerde in het profileren van seriemoordenaars. In ‘Mindhunter’ vertelt hij over zijn ervaringen en geeft hij een kijkje achter de schermen bij de FBI. Het boek is niet alleen interessant voor mensen die geïnteresseerd zijn in seriemoordenaars, maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in de werking van de FBI.

‘Mindhunter’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. ‘De jacht op de Yorkshire Ripper’ – Peter Sutcliffe en Michael Bilton

Peter Sutcliffe, beter bekend als de Yorkshire Ripper, was een seriemoordenaar die in de jaren ’70 en ’80 actief was in het noorden van Engeland. In ‘De jacht op de Yorkshire Ripper’ vertelt Sutcliffe zijn verhaal aan journalist Michael Bilton. Het boek geeft een uniek inzicht in de gedachten en motieven van een seriemoordenaar.

‘De jacht op de Yorkshire Ripper’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. ‘De moordenaar die geen sporen naliet’ – Ton Derksen

In ‘De moordenaar die geen sporen naliet’ onderzoekt Ton Derksen de zaak van de Puttense moordzaak. In 1994 werden twee mannen veroordeeld voor de moord op Christel Ambrosius, terwijl later bleek dat zij onschuldig waren. Derksen onderzoekt de zaak en komt tot de conclusie dat de echte dader nog steeds vrij rondloopt. Het boek is niet alleen interessant voor mensen die geïnteresseerd zijn in seriemoordenaars, maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in de werking van het rechtssysteem.

‘De moordenaar die geen sporen naliet’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. ‘De beul van Amersfoort’ – Harry Lensink en Marian Husken

In ‘De beul van Amersfoort’ onderzoeken Harry Lensink en Marian Husken de zaak van seriemoordenaar Koos Hertogs. Hertogs werd in 1982 veroordeeld voor de moord op vier jonge meisjes, maar bleek later nog meer slachtoffers te hebben gemaakt. Het boek geeft een uniek inzicht in de zaak en de persoonlijkheid van Hertogs.

‘De beul van Amersfoort’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over seriemoordenaars en hun misdaden. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn slechts een kleine selectie van wat er allemaal te vinden is. Als je geïnteresseerd bent in dit onderwerp, zijn deze boeken zeker de moeite waard om te lezen. Je kunt ze kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Plaats een reactie