Boeken over sierduiven

Sierduiven zijn prachtige vogels die al eeuwenlang worden gefokt om hun mooie verenkleed en bijzondere kenmerken. Voor liefhebbers van deze vogels zijn er talloze boeken beschikbaar die alles vertellen over de verschillende soorten sierduiven, hun verzorging en het fokken ervan. In dit artikel zetten we een aantal interessante boeken over sierduiven op een rijtje.

1. Sierduiven encyclopedie

De Sierduiven encyclopedie is een uitgebreid naslagwerk over alle soorten sierduiven die er bestaan. Het boek is geschreven door de bekende sierduivenkenner Ad Schaerlaeckens en bevat meer dan 400 pagina’s vol informatie en prachtige foto’s. In het boek worden alle rassen beschreven, van de bekende postduif tot de minder bekende sierduiven uit Azië en Afrika. Ook wordt er uitgebreid ingegaan op de verzorging en het fokken van sierduiven. De Sierduiven encyclopedie is een must-have voor elke sierduivenliefhebber.

De Sierduiven encyclopedie is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de betere boekhandel.

2. Sierduiven in kleur

Sierduiven in kleur is een prachtig boek dat zich richt op de verschillende kleuren en patronen die sierduiven kunnen hebben. Het boek is geschreven door de Nederlandse sierduivenfokker Jan Hermans en bevat meer dan 200 pagina’s vol kleurenfoto’s en informatie over de verschillende kleurvariëteiten. Ook wordt er uitgebreid ingegaan op het fokken van sierduiven met specifieke kleuren en patronen. Sierduiven in kleur is een aanrader voor elke sierduivenfokker die zich wil verdiepen in de kleurgenetica van deze prachtige vogels.

Sierduiven in kleur is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de betere boekhandel.

3. Sierduiven houden en kweken

Sierduiven houden en kweken is een praktisch boek dat zich richt op de verzorging en het fokken van sierduiven. Het boek is geschreven door de Belgische sierduivenfokker Luc De Jaeger en bevat meer dan 100 pagina’s vol praktische tips en adviezen. In het boek wordt onder andere ingegaan op de huisvesting, voeding en gezondheid van sierduiven. Ook wordt er uitgebreid ingegaan op het fokken van sierduiven en het selecteren van de beste exemplaren. Sierduiven houden en kweken is een handig naslagwerk voor elke sierduivenliefhebber die zijn vogels op een verantwoorde manier wil verzorgen en fokken.

Sierduiven houden en kweken is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de betere boekhandel.

4. Sierduiven

Sierduiven is een boek dat zich richt op de geschiedenis en de verschillende rassen van sierduiven. Het boek is geschreven door de Nederlandse sierduivenfokker en -keurmeester Jan van der Sluis en bevat meer dan 150 pagina’s vol informatie en foto’s. In het boek wordt onder andere ingegaan op de geschiedenis van de sierduivenfokkerij en de verschillende rassen die er bestaan. Ook wordt er uitgebreid ingegaan op de keuring van sierduiven en het selecteren van de beste exemplaren. Sierduiven is een interessant boek voor elke sierduivenliefhebber die meer wil weten over de geschiedenis en de verschillende rassen van deze prachtige vogels.

Sierduiven is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de betere boekhandel.

5. Sierduiven in Nederland

Sierduiven in Nederland is een boek dat zich richt op de geschiedenis en de huidige stand van zaken van de sierduivenfokkerij in Nederland. Het boek is geschreven door de Nederlandse sierduivenfokker en -keurmeester Jan van der Sluis en bevat meer dan 200 pagina’s vol informatie en foto’s. In het boek wordt onder andere ingegaan op de geschiedenis van de sierduivenfokkerij in Nederland en de verschillende rassen die er worden gefokt. Ook wordt er uitgebreid ingegaan op de keuring van sierduiven en het selecteren van de beste exemplaren. Sierduiven in Nederland is een interessant boek voor elke sierduivenliefhebber die meer wil weten over de geschiedenis en de huidige stand van zaken van de sierduivenfokkerij in Nederland.

Sierduiven in Nederland is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de betere boekhandel.

Conclusie

Er zijn talloze boeken beschikbaar over sierduiven, die allemaal hun eigen invalshoek hebben. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de sierduivenfokkerij, de verschillende rassen of de verzorging en het fokken van sierduiven, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jouw interesse past. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn allemaal verkrijgbaar bij Bol.com en de betere boekhandel. Veel leesplezier!

Plaats een reactie