Boeken over slavernij Suriname

Suriname heeft een lange geschiedenis van slavernij, waarbij duizenden mensen werden gedwongen om te werken op plantages onder verschrikkelijke omstandigheden. Deze geschiedenis is vastgelegd in verschillende boeken, die een belangrijke rol spelen in het begrijpen van de impact van slavernij op de Surinaamse samenleving. In dit artikel zullen we enkele van de belangrijkste boeken over slavernij in Suriname bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. ‘De zwarte met het witte hart’ van Arthur Japin

‘De zwarte met het witte hart’ is een roman van Arthur Japin, die zich afspeelt in de negentiende eeuw in Suriname. Het boek vertelt het verhaal van twee Afrikaanse prinsen die als slaven naar Suriname worden gebracht en daar worden verkocht aan verschillende plantages. Het boek is gebaseerd op waargebeurde feiten en biedt een indringend beeld van de slavernij in Suriname. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

2. ‘De slavernij in Suriname’ van H.U.E. Thoden van Velzen en W. van den Heuvel

‘De slavernij in Suriname’ is een wetenschappelijk werk van H.U.E. Thoden van Velzen en W. van den Heuvel, dat een uitgebreide analyse biedt van de geschiedenis van de slavernij in Suriname. Het boek beschrijft de economische, politieke en sociale aspecten van de slavernij en biedt inzicht in de manier waarop deze instelling de Surinaamse samenleving heeft gevormd. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

3. ‘De geschiedenis van de slavernij in Suriname’ van C.F. van Panhuys

‘De geschiedenis van de slavernij in Suriname’ is een historisch werk van C.F. van Panhuys, dat een gedetailleerd overzicht biedt van de slavernij in Suriname vanaf de zeventiende eeuw tot aan de afschaffing in 1863. Het boek beschrijft de verschillende aspecten van de slavernij, waaronder de economische, politieke en sociale omstandigheden van de slaven. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

4. ‘De slavenopstand van 1832 in Suriname’ van J. Wolbers

‘De slavenopstand van 1832 in Suriname’ is een historisch werk van J. Wolbers, dat de opstand van slaven in Suriname in 1832 beschrijft. Het boek biedt een gedetailleerd verslag van de gebeurtenissen en de oorzaken van de opstand, en biedt inzicht in de manier waarop de opstand de Surinaamse samenleving heeft beïnvloed. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

5. ‘De geschiedenis van de slavernij in Suriname en onderhoorigheden’ van J. Wolbers

‘De geschiedenis van de slavernij in Suriname en onderhoorigheden’ is een historisch werk van J. Wolbers, dat een uitgebreid overzicht biedt van de geschiedenis van de slavernij in Suriname en de omliggende gebieden. Het boek beschrijft de economische, politieke en sociale omstandigheden van de slavernij en biedt inzicht in de manier waarop deze instelling de Surinaamse samenleving heeft gevormd. Het boek is te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Conclusie

De boeken over slavernij in Suriname bieden een belangrijk inzicht in de geschiedenis van deze instelling en de impact ervan op de Surinaamse samenleving. Of je nu geïnteresseerd bent in historische werken of romans, er zijn tal van boeken beschikbaar die je kunnen helpen om deze geschiedenis beter te begrijpen. Deze boeken zijn te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com, dus er is geen excuus om niet te beginnen met lezen.

Plaats een reactie