Boeken over SM

SM, oftewel sadomasochisme, is een seksuele voorkeur waarbij er sprake is van dominantie en onderwerping. Het kan een taboeonderwerp zijn, maar er zijn wel degelijk boeken over geschreven. In dit artikel bespreken we een aantal boeken over SM die in het Nederlands verkrijgbaar zijn.

SM in de literatuur

Een van de bekendste boeken over SM is ‘Vijftig tinten grijs’ van E.L. James. Dit boek heeft wereldwijd veel aandacht gekregen en heeft het onderwerp SM meer bespreekbaar gemaakt. Het boek gaat over de relatie tussen de jonge studente Anastasia Steele en de succesvolle zakenman Christian Grey, die een voorliefde heeft voor SM. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij bijvoorbeeld Bol.com.

Een ander boek dat SM als onderwerp heeft, is ‘De overgave’ van Toni Bentley. Dit boek gaat over de ervaringen van de schrijfster met anale seks en SM. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij bijvoorbeeld Bol.com.

SM in de non-fictie

Naast literatuur zijn er ook non-fictie boeken over SM te vinden. Een voorbeeld hiervan is ‘SM in Nederland’ van Peter Bootsma. Dit boek gaat over de geschiedenis van SM in Nederland en de huidige stand van zaken. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij bijvoorbeeld Bol.com.

Een ander non-fictie boek over SM is ‘SM voor beginners’ van Jay Wiseman. Dit boek is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in SM, maar nog niet veel ervaring hebben. Het boek geeft informatie over de verschillende aspecten van SM en hoe je hier veilig mee om kunt gaan. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij bijvoorbeeld Bol.com.

SM in de praktijk

Naast boeken over SM in de literatuur en non-fictie, zijn er ook boeken die zich richten op de praktijk van SM. Een voorbeeld hiervan is ‘SM in de praktijk’ van Claudia Varrin. Dit boek geeft informatie over de verschillende aspecten van SM en hoe je hier veilig mee om kunt gaan. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij bijvoorbeeld Bol.com.

Een ander boek dat zich richt op de praktijk van SM is ‘The New Topping Book’ van Dossie Easton en Janet W. Hardy. Dit boek is bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze een goede SM-top kunnen zijn. Het boek geeft informatie over de verschillende aspecten van SM en hoe je hier veilig mee om kunt gaan. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij bijvoorbeeld Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken over SM te vinden in het Nederlands. Of je nu geïnteresseerd bent in SM in de literatuur, non-fictie of de praktijk, er is voor ieder wat wils. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel en online bij bijvoorbeeld Bol.com. Het is belangrijk om te onthouden dat SM een seksuele voorkeur is die alleen veilig en met wederzijdse toestemming kan worden beoefend.

Plaats een reactie