Boeken over sociaal recht en medische wetgeving

Als je geïnteresseerd bent in sociaal recht en medische wetgeving, dan zijn er tal van boeken beschikbaar die je kunt lezen. Deze boeken bieden inzicht in de wetgeving en regelgeving die van toepassing is op de gezondheidszorg en de sociale zekerheid. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over sociaal recht en medische wetgeving bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

Boeken over sociaal recht

Als het gaat om sociaal recht, zijn er verschillende boeken die je kunt lezen om meer te weten te komen over de wetgeving en regelgeving die van toepassing is op de sociale zekerheid. Hieronder staan enkele van de beste boeken over sociaal recht:

1. Socialezekerheidsrecht in de praktijk

Dit boek is geschreven door mr. dr. J.M. Aarts en mr. dr. M.A. Hoogeveen en biedt een praktische benadering van het socialezekerheidsrecht. Het boek behandelt onderwerpen zoals de Algemene Ouderdomswet, de Algemene Nabestaandenwet en de Wet Werk en Bijstand. Het boek is geschikt voor zowel studenten als professionals en biedt een uitgebreid overzicht van de wetgeving en regelgeving die van toepassing is op de sociale zekerheid.

Dit boek is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

2. Sociaal recht in kort bestek

Dit boek is geschreven door prof. mr. C.J. Loonstra en biedt een beknopt overzicht van het sociaal recht. Het boek behandelt onderwerpen zoals de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten, de Wet Werk en Bijstand en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Het boek is geschikt voor studenten en professionals die op zoek zijn naar een beknopt overzicht van het sociaal recht.

Dit boek is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Boeken over medische wetgeving

Als het gaat om medische wetgeving, zijn er verschillende boeken die je kunt lezen om meer te weten te komen over de wetgeving en regelgeving die van toepassing is op de gezondheidszorg. Hieronder staan enkele van de beste boeken over medische wetgeving:

1. Gezondheidsrecht

Dit boek is geschreven door prof. mr. J.K.M. Gevers en biedt een uitgebreid overzicht van het gezondheidsrecht. Het boek behandelt onderwerpen zoals de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst, de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg en de Wet Medisch-wetenschappelijk Onderzoek met Mensen. Het boek is geschikt voor studenten en professionals die op zoek zijn naar een uitgebreid overzicht van het gezondheidsrecht.

Dit boek is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

2. Medische aansprakelijkheid

Dit boek is geschreven door prof. mr. A.J. Akkermans en biedt een uitgebreid overzicht van de medische aansprakelijkheid. Het boek behandelt onderwerpen zoals de aansprakelijkheid van artsen en ziekenhuizen, informed consent en de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst. Het boek is geschikt voor studenten en professionals die op zoek zijn naar een uitgebreid overzicht van de medische aansprakelijkheid.

Dit boek is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Als je geïnteresseerd bent in sociaal recht en medische wetgeving, dan zijn er tal van boeken beschikbaar die je kunt lezen. Deze boeken bieden inzicht in de wetgeving en regelgeving die van toepassing is op de gezondheidszorg en de sociale zekerheid. Enkele van de beste boeken over sociaal recht zijn Socialezekerheidsrecht in de praktijk en Sociaal recht in kort bestek. Enkele van de beste boeken over medische wetgeving zijn Gezondheidsrecht en Medische aansprakelijkheid. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Plaats een reactie