Boeken over sociale vaardigheden

Sociale vaardigheden zijn essentieel in ons dagelijks leven. Het gaat hierbij om het vermogen om goed te communiceren, samen te werken en relaties op te bouwen met anderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er talloze boeken zijn geschreven over dit onderwerp. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen Covey

Dit boek is een klassieker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Covey beschrijft zeven eigenschappen die leiden tot effectief leiderschap en succesvolle relaties. Het boek is geschikt voor zowel zakelijke als persoonlijke doeleinden en biedt praktische tips en oefeningen om de sociale vaardigheden te verbeteren.

‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. ‘How to Win Friends and Influence People’ van Dale Carnegie

Dit boek is een absolute klassieker op het gebied van sociale vaardigheden. Carnegie beschrijft in dit boek hoe je vrienden kunt maken, mensen kunt beïnvloeden en succesvol kunt zijn in het leven. Het boek is geschreven in 1936, maar de principes die Carnegie beschrijft zijn nog steeds relevant en waardevol.

‘How to Win Friends and Influence People’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. ‘De kracht van kwetsbaarheid’ van Brené Brown

In dit boek beschrijft Brené Brown hoe kwetsbaarheid kan leiden tot verbinding en succesvolle relaties. Brown is een expert op het gebied van schaamte en kwetsbaarheid en biedt in dit boek praktische tips en oefeningen om deze eigenschappen te ontwikkelen.

‘De kracht van kwetsbaarheid’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. ‘De kleine Covey’ van Ben Tiggelaar

Dit boek is een samenvatting van ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen Covey. Ben Tiggelaar heeft de belangrijkste lessen uit het boek van Covey gehaald en deze op een toegankelijke manier beschreven. Het boek is geschikt voor mensen die geen tijd hebben om het originele boek te lezen, maar wel willen profiteren van de lessen van Covey.

‘De kleine Covey’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. ‘De kunst van het vragen stellen’ van Warren Berger

In dit boek beschrijft Warren Berger hoe je betere vragen kunt stellen om zo betere antwoorden te krijgen. Het boek is geschikt voor mensen die hun communicatieve vaardigheden willen verbeteren en betere gesprekken willen voeren.

‘De kunst van het vragen stellen’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

6. ‘De kracht van het nu’ van Eckhart Tolle

In dit boek beschrijft Eckhart Tolle hoe je in het moment kunt leven en zo meer rust en geluk kunt ervaren. Het boek is geschikt voor mensen die hun sociale vaardigheden willen verbeteren door meer aanwezig te zijn in het moment en beter te luisteren naar anderen.

‘De kracht van het nu’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over sociale vaardigheden. In dit artikel hebben we een aantal van deze boeken besproken, waaronder ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen Covey, ‘How to Win Friends and Influence People’ van Dale Carnegie en ‘De kracht van kwetsbaarheid’ van Brené Brown. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Door deze boeken te lezen en de principes toe te passen, kun je je sociale vaardigheden verbeteren en succesvoller worden in het leven.

Plaats een reactie