Boeken over sociale zekerheid en welzijnswetgeving

De sociale zekerheid en welzijnswetgeving zijn belangrijke onderwerpen in onze samenleving. Het gaat hierbij om wetten en regels die ervoor zorgen dat mensen die het financieel moeilijk hebben, ondersteund worden. Er zijn verschillende boeken geschreven over dit onderwerp. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. Sociale zekerheid en welzijnswetgeving in Nederland

Een goed boek om te beginnen met het onderwerp sociale zekerheid en welzijnswetgeving is ‘Sociale zekerheid en welzijnswetgeving in Nederland’ van J. van der Veen en J. van der Wal. Dit boek geeft een overzicht van de belangrijkste wetten en regels op het gebied van sociale zekerheid en welzijnswetgeving in Nederland. Het boek is geschikt voor zowel studenten als professionals die werkzaam zijn in de sociale sector.

Je kunt dit boek onder andere kopen bij Bol.com voor €39,95.

2. Handboek Sociale Zekerheid

Een ander boek dat veel gebruikt wordt in de sociale sector is het ‘Handboek Sociale Zekerheid’ van J. Klijn en J. van der Veen. Dit boek geeft een uitgebreid overzicht van de sociale zekerheid in Nederland. Het boek is geschikt voor professionals die werkzaam zijn in de sociale sector en voor studenten die een opleiding volgen op dit gebied.

Je kunt dit boek onder andere kopen bij Bol.com voor €69,95.

3. Sociale zekerheid en arbeidsmarktbeleid

‘Sociale zekerheid en arbeidsmarktbeleid’ van J. van Ours en A. van Soest is een boek dat zich richt op de relatie tussen sociale zekerheid en de arbeidsmarkt. Het boek gaat in op de vraag hoe de sociale zekerheid kan bijdragen aan een betere werking van de arbeidsmarkt. Het boek is geschikt voor professionals die werkzaam zijn in de sociale sector en voor studenten die een opleiding volgen op dit gebied.

Je kunt dit boek onder andere kopen bij Bol.com voor €49,95.

4. Sociale zekerheid en gezondheidszorg

‘Sociale zekerheid en gezondheidszorg’ van J. van der Veen en J. van der Wal gaat in op de relatie tussen sociale zekerheid en gezondheidszorg. Het boek geeft een overzicht van de belangrijkste wetten en regels op het gebied van sociale zekerheid en gezondheidszorg in Nederland. Het boek is geschikt voor professionals die werkzaam zijn in de sociale sector en voor studenten die een opleiding volgen op dit gebied.

Je kunt dit boek onder andere kopen bij Bol.com voor €39,95.

5. Sociale zekerheid en de participatiesamenleving

‘Sociale zekerheid en de participatiesamenleving’ van J. van der Veen en J. van der Wal gaat in op de veranderingen in de sociale zekerheid als gevolg van de participatiesamenleving. Het boek geeft een overzicht van de belangrijkste wetten en regels op het gebied van sociale zekerheid en de participatiesamenleving in Nederland. Het boek is geschikt voor professionals die werkzaam zijn in de sociale sector en voor studenten die een opleiding volgen op dit gebied.

Je kunt dit boek onder andere kopen bij Bol.com voor €39,95.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken geschreven over sociale zekerheid en welzijnswetgeving. Deze boeken zijn geschikt voor professionals die werkzaam zijn in de sociale sector en voor studenten die een opleiding volgen op dit gebied. De boeken zijn onder andere te koop bij Bol.com. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de wetten en regels op het gebied van sociale zekerheid en welzijnswetgeving, zodat we mensen die het financieel moeilijk hebben kunnen ondersteunen.

Plaats een reactie