Boeken over soefisme

Soefisme is een mystieke stroming binnen de islam die zich richt op de persoonlijke beleving van God en het innerlijke pad naar verlichting. Het is een filosofie die zich richt op het ontwikkelen van een dieper begrip van het leven en de wereld om ons heen. Er zijn veel boeken geschreven over soefisme, zowel door soefi-meesters als door westerse auteurs die zich hebben verdiept in deze stroming. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en waar je ze kunt kopen.

Boeken geschreven door soefi-meesters

Er zijn veel boeken geschreven door soefi-meesters die hun kennis en ervaringen hebben opgeschreven om anderen te helpen op hun spirituele pad. Een van de bekendste soefi-meesters is Rumi, een dichter en mysticus uit de 13e eeuw. Zijn gedichten zijn nog steeds populair en worden veel gelezen door mensen die geïnteresseerd zijn in soefisme. Een van zijn bekendste werken is de Masnavi, een lang gedicht dat bestaat uit zes boeken en waarin hij zijn filosofie en spirituele inzichten deelt.

Een andere bekende soefi-meester is Ibn Arabi, een filosoof en mysticus uit de 12e eeuw. Hij heeft veel boeken geschreven over soefisme, waaronder het bekende werk Fusus al-Hikam (De parels van wijsheid), waarin hij de essentie van soefisme uitlegt aan de hand van verhalen en metaforen.

Andere bekende soefi-meesters die boeken hebben geschreven over soefisme zijn onder andere Al-Ghazali, Rabi’a al-Adawiyya en Hafiz.

Boeken geschreven door westerse auteurs

Naast boeken geschreven door soefi-meesters zijn er ook veel boeken geschreven door westerse auteurs die zich hebben verdiept in soefisme. Een van de bekendste westerse auteurs op dit gebied is Idries Shah, een Britse schrijver die veel heeft geschreven over soefisme en de toepassing ervan in het dagelijks leven. Zijn boeken zijn toegankelijk geschreven en bieden een goed inzicht in de filosofie van soefisme.

Een andere bekende westerse auteur op dit gebied is Karen Armstrong, een voormalig non en schrijver van vele boeken over religie en spiritualiteit. Haar boek ‘De grote transformatie’ gaat onder andere over de opkomst van soefisme in de islamitische wereld en de invloed die het heeft gehad op de ontwikkeling van de islam.

Andere westerse auteurs die boeken hebben geschreven over soefisme zijn onder andere William Chittick, Martin Lings en Annemarie Schimmel.

Waar kun je deze boeken kopen?

Er zijn verschillende plekken waar je boeken over soefisme kunt kopen. Een goede plek om te beginnen is de lokale boekhandel. Veel boekhandels hebben een afdeling religie en spiritualiteit waar je boeken over soefisme kunt vinden. Daarnaast kun je ook online terecht bij boekhandels als Bol.com, Amazon en Book Depository.

Als je op zoek bent naar specifieke boeken van soefi-meesters, dan kun je ook terecht bij gespecialiseerde boekhandels. Een voorbeeld hiervan is de boekhandel van de International Association of Sufism in San Francisco, die gespecialiseerd is in boeken over soefisme en andere mystieke stromingen.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over soefisme, zowel door soefi-meesters als door westerse auteurs. Deze boeken bieden een goed inzicht in de filosofie en praktijk van soefisme en kunnen helpen bij het ontwikkelen van een dieper begrip van het leven en de wereld om ons heen. Of je nu op zoek bent naar gedichten van Rumi of filosofische werken van Ibn Arabi, er is altijd wel een boek te vinden dat past bij jouw interesse en niveau. Door te zoeken bij lokale boekhandels of online boekhandels kun je deze boeken gemakkelijk vinden en bestellen.

Plaats een reactie