Boeken over solliciteren

Op zoek naar een nieuwe baan? Dan is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op het sollicitatieproces. Er zijn talloze boeken geschreven over solliciteren, die je kunnen helpen bij het vinden van een nieuwe baan. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. Solliciteren via LinkedIn

LinkedIn is een belangrijk platform voor professionals en kan een waardevolle tool zijn bij het vinden van een nieuwe baan. Het boek ‘Solliciteren via LinkedIn’ van Aaltje Vincent is een handige gids voor het gebruik van LinkedIn bij het solliciteren. Het boek bevat praktische tips en tricks voor het optimaliseren van je LinkedIn-profiel en het vinden van vacatures via het platform. Daarnaast bevat het boek ook informatie over het gebruik van LinkedIn tijdens het sollicitatieproces en het opbouwen van een professioneel netwerk.

‘Solliciteren via LinkedIn’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij onder andere Bol.com.

2. Sollicitatiegesprekken doe je zo!

Het voeren van een sollicitatiegesprek kan spannend zijn. Het boek ‘Sollicitatiegesprekken doe je zo!’ van Natasja Bijl biedt handvatten voor het voeren van een succesvol sollicitatiegesprek. Het boek bevat praktische tips voor het voorbereiden van het gesprek, het stellen van vragen en het geven van antwoorden. Daarnaast bevat het boek ook informatie over non-verbale communicatie en het omgaan met lastige vragen.

‘Sollicitatiegesprekken doe je zo!’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij onder andere Bol.com.

3. Solliciteren met een plan

Het boek ‘Solliciteren met een plan’ van Aaltje Vincent en Jacco Valkenburg biedt een gestructureerde aanpak voor het vinden van een nieuwe baan. Het boek bevat praktische tips voor het opstellen van een persoonlijk plan van aanpak, het vinden van vacatures en het schrijven van een goede sollicitatiebrief en cv. Daarnaast bevat het boek ook informatie over het gebruik van social media bij het solliciteren en het voeren van sollicitatiegesprekken.

‘Solliciteren met een plan’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij onder andere Bol.com.

4. De sollicitatiebrief

De sollicitatiebrief is vaak het eerste contact dat je hebt met een potentiĆ«le werkgever. Het is daarom belangrijk om een goede indruk te maken. Het boek ‘De sollicitatiebrief’ van Marianne van der Pool biedt handvatten voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief. Het boek bevat praktische tips voor het opstellen van een pakkende openingszin, het benadrukken van je sterke punten en het afsluiten van de brief. Daarnaast bevat het boek ook voorbeelden van goede sollicitatiebrieven.

‘De sollicitatiebrief’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij onder andere Bol.com.

5. Solliciteren voor starters

Ben je net afgestudeerd en op zoek naar je eerste baan? Het boek ‘Solliciteren voor starters’ van Marloes de Jong biedt handvatten voor het vinden van je eerste baan. Het boek bevat praktische tips voor het opstellen van een cv en sollicitatiebrief, het vinden van vacatures en het voeren van sollicitatiegesprekken. Daarnaast bevat het boek ook informatie over het gebruik van social media bij het solliciteren en het opbouwen van een professioneel netwerk.

‘Solliciteren voor starters’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij onder andere Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over solliciteren, die je kunnen helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Of je nu op zoek bent naar praktische tips voor het schrijven van een sollicitatiebrief of handvatten voor het voeren van een sollicitatiegesprek, er is altijd wel een boek dat bij jouw behoeften past. De boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij onder andere Bol.com. Met de juiste voorbereiding en kennis vergroot je je kansen op het vinden van een nieuwe baan.

Plaats een reactie