Boeken over speciale eenheden

Speciale eenheden zijn een belangrijk onderdeel van de moderne krijgsmacht. Deze eenheden zijn getraind om in de meest extreme omstandigheden te opereren en zijn vaak betrokken bij geheime missies. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over deze bijzondere eenheden. In dit artikel bespreken we enkele van de beste boeken over speciale eenheden die in het Nederlands verkrijgbaar zijn.

1. De Groene Baretten – Robin Moore

De Groene Baretten is een klassieker onder de boeken over speciale eenheden. Het boek is geschreven door Robin Moore en beschrijft de training en missies van de Amerikaanse Special Forces in Vietnam. Het boek is gebaseerd op interviews met veteranen en geeft een realistisch beeld van het leven van deze elite-eenheid. De Groene Baretten is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. SAS Survivalgids – John Wiseman

De SAS (Special Air Service) is een van de bekendste speciale eenheden ter wereld. De SAS Survivalgids is geschreven door John Wiseman, een voormalig SAS-instructeur. Het boek is een uitgebreide handleiding voor overleven in de wildernis en bevat praktische tips en technieken die door de SAS worden gebruikt. De SAS Survivalgids is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. Delta Force – Eric Haney

Delta Force is een van de meest geheime en elite-eenheden van het Amerikaanse leger. Het boek Delta Force is geschreven door Eric Haney, een van de oprichters van deze eenheid. Het boek beschrijft de oprichting van Delta Force en de missies die de eenheid heeft uitgevoerd. Delta Force is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. De Commando’s – Jelle van Buuren

De Commando’s is geschreven door Jelle van Buuren, een Nederlandse onderzoeker op het gebied van terrorisme en veiligheid. Het boek beschrijft de geschiedenis en de huidige rol van de Nederlandse commando-eenheid. De Commando’s is een interessant boek voor iedereen die ge├»nteresseerd is in de Nederlandse krijgsmacht en speciale eenheden. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. SEAL Team Six – Howard E. Wasdin en Stephen Templin

SEAL Team Six is een van de bekendste speciale eenheden ter wereld. Het boek SEAL Team Six is geschreven door Howard E. Wasdin en Stephen Templin, beide voormalige SEALs. Het boek beschrijft de training en missies van deze elite-eenheid, waaronder de missie om Osama bin Laden te doden. SEAL Team Six is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over speciale eenheden en de hierboven genoemde boeken zijn slechts een kleine selectie. Deze boeken geven een interessant en realistisch beeld van het leven van deze elite-eenheden en zijn zeker de moeite waard om te lezen. De boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Plaats een reactie