Boeken over sporters

Er zijn talloze boeken geschreven over sporters, zowel in Nederland als daarbuiten. Deze boeken bieden een kijkje in het leven van de sporter, hun prestaties en de weg die ze hebben afgelegd om te komen waar ze nu zijn. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en waar je ze kunt kopen.

1. Kieft – Michel van Egmond

Kieft is een biografie over voormalig voetballer Wim Kieft, geschreven door Michel van Egmond. Het boek beschrijft het leven van Kieft, van zijn jeugd tot zijn carrière als profvoetballer en zijn strijd tegen zijn verslavingen. Het boek is een aangrijpend verhaal over een man die alles leek te hebben, maar toch in de problemen raakte. Kieft is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

2. Basta – Edwin Schoon

Basta is een biografie over voormalig profvoetballer Marco van Basten, geschreven door Edwin Schoon. Het boek beschrijft het leven van Van Basten, van zijn jeugd tot zijn carrière als profvoetballer en zijn leven na het voetbal. Het boek geeft een uniek kijkje in het leven van een van de grootste voetballers aller tijden. Basta is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

3. De Tour van ’80 – Joost Prinsen

De Tour van ’80 is een boek geschreven door Joost Prinsen over de Tour de France van 1980. Het boek beschrijft de prestaties van de Nederlandse wielrenners tijdens deze Tour, waaronder Joop Zoetemelk en Hennie Kuiper. Het boek geeft een uniek kijkje in de geschiedenis van het Nederlandse wielrennen en is een must-read voor elke wielerliefhebber. De Tour van ’80 is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

4. De wereld volgens Gijp – Michel van Egmond

De wereld volgens Gijp is een biografie over voormalig voetballer en televisiepersoonlijkheid René van der Gijp, geschreven door Michel van Egmond. Het boek beschrijft het leven van Van der Gijp, van zijn jeugd tot zijn carrière als profvoetballer en zijn leven na het voetbal. Het boek geeft een uniek kijkje in het leven van een van de meest kleurrijke persoonlijkheden in de Nederlandse media. De wereld volgens Gijp is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

5. De hand van Van Gaal – Hugo Logtenberg

De hand van Van Gaal is een biografie over voetbaltrainer Louis van Gaal, geschreven door Hugo Logtenberg. Het boek beschrijft het leven van Van Gaal, van zijn jeugd tot zijn carrière als voetbaltrainer en zijn successen met onder andere Ajax, Barcelona en het Nederlands elftal. Het boek geeft een uniek kijkje in het leven van een van de meest succesvolle voetbaltrainers aller tijden. De hand van Van Gaal is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over sporters, zowel in Nederland als daarbuiten. Deze boeken bieden een kijkje in het leven van de sporter, hun prestaties en de weg die ze hebben afgelegd om te komen waar ze nu zijn. Of je nu geïnteresseerd bent in voetbal, wielrennen of een andere sport, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jouw interesse past. De boeken zijn te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van de sport en laat je inspireren door de verhalen van de grootste sporters aller tijden.

Plaats een reactie