Boeken over spreadsheetsoftware

Spreadsheetsoftware is een onmisbaar hulpmiddel geworden voor bedrijven en individuen die gegevens willen organiseren, analyseren en presenteren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er talloze boeken zijn geschreven over spreadsheetsoftware. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over spreadsheetsoftware bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

Excel

Excel is de meest gebruikte spreadsheetsoftware ter wereld en er zijn dan ook talloze boeken over geschreven. Een van de beste boeken over Excel is “Excel 2019 Bible” van John Walkenbach. Dit boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en behandelt alle aspecten van Excel, van de basisprincipes tot geavanceerde functies. Het boek bevat ook talloze voorbeelden en oefeningen om de lezer te helpen de concepten te begrijpen en toe te passen.

Een ander goed boek over Excel is “Excel Formulas and Functions for Dummies” van Ken Bluttman. Dit boek richt zich specifiek op de formules en functies die beschikbaar zijn in Excel en hoe deze kunnen worden gebruikt om gegevens te analyseren en te presenteren. Het boek is geschikt voor beginners en bevat talloze voorbeelden en oefeningen om de lezer te helpen de concepten te begrijpen.

Beide boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Google Sheets

Google Sheets is een gratis alternatief voor Excel en wordt steeds populairder. Er zijn dan ook enkele goede boeken geschreven over Google Sheets. Een van de beste boeken is “Google Sheets 101” van Scott La Counte. Dit boek is geschikt voor beginners en behandelt alle basisprincipes van Google Sheets, inclusief het maken van spreadsheets, het invoeren van gegevens en het gebruik van formules en functies.

Een ander goed boek over Google Sheets is “Google Sheets for Business” van Ben Collins. Dit boek richt zich specifiek op het gebruik van Google Sheets voor zakelijke doeleinden en behandelt onderwerpen als gegevensanalyse, gegevensvisualisatie en samenwerking. Het boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Beide boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Andere spreadsheetsoftware

Naast Excel en Google Sheets zijn er ook andere spreadsheetsoftware beschikbaar, zoals Numbers van Apple en Calc van LibreOffice. Er zijn echter minder boeken beschikbaar over deze software. Een goed boek over Numbers is “Numbers for Mac 2019” van Chris Kennedy. Dit boek behandelt alle basisprincipes van Numbers en is geschikt voor beginners.

Een goed boek over Calc is “Getting Started with LibreOffice Calc” van LibreOffice Documentation Team. Dit boek behandelt alle basisprincipes van Calc en is geschikt voor beginners.

Beide boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over spreadsheetsoftware, van Excel tot Google Sheets en andere software. Of je nu een beginner bent of een gevorderde gebruiker, er is altijd wel een boek dat bij je past. Lokale boekenwinkels en online retailers zoals Bol.com zijn goede plaatsen om deze boeken te kopen. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van spreadsheetsoftware en ontdek wat deze krachtige tool voor jou kan betekenen!

Plaats een reactie