Boeken over stedelijke economie

Stedelijke economie is een belangrijk onderwerp voor steden en gemeenten. Het gaat over de economische ontwikkeling van steden en hoe deze ontwikkeling kan worden gestimuleerd. Er zijn veel boeken geschreven over stedelijke economie, die kunnen helpen bij het begrijpen van dit onderwerp. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over stedelijke economie bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. The New Urban Crisis: How Our Cities Are Increasing Inequality, Deepening Segregation, and Failing the Middle Class—and What We Can Do About It

Dit boek is geschreven door Richard Florida en gaat over de nieuwe stedelijke crisis die zich voordoet in veel steden over de hele wereld. Het boek beschrijft hoe steden steeds meer ongelijkheid en segregatie ervaren en hoe dit de middenklasse beïnvloedt. Florida biedt ook oplossingen voor deze problemen en hoe steden kunnen worden gerevitaliseerd. Het boek is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

2. The Death and Life of Great American Cities

Dit boek is geschreven door Jane Jacobs en is een klassieker op het gebied van stedelijke economie. Het boek beschrijft hoe steden werken en hoe ze kunnen worden verbeterd. Jacobs beschrijft hoe steden moeten worden ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de mensen die er wonen en werken. Het boek is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

3. The Rise of the Creative Class: And How It’s Transforming Work, Leisure, Community and Everyday Life

Dit boek is ook geschreven door Richard Florida en gaat over de opkomst van de creatieve klasse in steden over de hele wereld. Florida beschrijft hoe deze klasse de economie van steden verandert en hoe steden kunnen profiteren van deze veranderingen. Het boek is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

4. The Economics of Place: The Value of Building Communities Around People

Dit boek is geschreven door Michael H. Shuman en gaat over de economie van plaatsen en hoe deze kan worden verbeterd. Shuman beschrijft hoe steden moeten worden ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de mensen die er wonen en werken. Het boek biedt ook oplossingen voor de problemen waarmee steden worden geconfronteerd. Het boek is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

5. The City Reader

Dit boek is samengesteld door Richard T. LeGates en Frederic Stout en is een verzameling van essays over stedelijke economie. Het boek bevat bijdragen van enkele van de meest vooraanstaande denkers op het gebied van stedelijke economie. Het boek biedt een breed overzicht van het onderwerp en is een geweldige bron voor iedereen die geïnteresseerd is in stedelijke economie. Het boek is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over stedelijke economie en deze boeken kunnen helpen bij het begrijpen van dit belangrijke onderwerp. De boeken die we hebben besproken zijn slechts enkele van de beste boeken over stedelijke economie. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com. Als je geïnteresseerd bent in stedelijke economie, raden we je aan om deze boeken te lezen en meer te leren over dit onderwerp.

Plaats een reactie