Boeken over storytelling

Storytelling is een kunst die al eeuwenlang wordt beoefend. Het vertellen van verhalen is een manier om informatie over te brengen, emoties te delen en mensen te inspireren. In de afgelopen jaren is storytelling steeds populairder geworden in de zakelijke wereld. Bedrijven gebruiken verhalen om hun merk te promoten, klanten te betrekken en hun boodschap over te brengen. Als je meer wilt weten over storytelling, zijn er tal van boeken beschikbaar die je kunnen helpen om je vaardigheden te verbeteren. In dit artikel bespreken we enkele van de beste boeken over storytelling in het Nederlands.

1. Storytelling in 12 stappen – Mieke Bouma

Storytelling in 12 stappen is een boek geschreven door Mieke Bouma. Het boek is gebaseerd op de monomythe, een verhaalstructuur die vaak wordt gebruikt in mythen en sprookjes. Bouma legt uit hoe je deze structuur kunt gebruiken om boeiende verhalen te creƫren. Het boek bevat ook praktische oefeningen en voorbeelden om je te helpen je vaardigheden te verbeteren. Storytelling in 12 stappen is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. Verhalen vertellen – John Yorke

Verhalen vertellen is een boek geschreven door John Yorke. Yorke is een bekende scenarioschrijver en heeft gewerkt aan populaire tv-series zoals EastEnders en Holby City. In zijn boek legt hij uit hoe verhalen werken en hoe je ze kunt gebruiken om mensen te betrekken. Het boek bevat ook praktische tips en voorbeelden uit de film- en tv-industrie. Verhalen vertellen is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. Storytelling voor professionals – Gijs Weenink

Storytelling voor professionals is een boek geschreven door Gijs Weenink. Weenink is een ervaren storyteller en heeft gewerkt voor bedrijven zoals Philips en KLM. In zijn boek legt hij uit hoe je storytelling kunt gebruiken in de zakelijke wereld. Het boek bevat praktische tips en voorbeelden van succesvolle bedrijven die storytelling hebben gebruikt om hun merk te promoten. Storytelling voor professionals is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. De kracht van storytelling – Carmine Gallo

De kracht van storytelling is een boek geschreven door Carmine Gallo. Gallo is een bekende spreker en heeft gewerkt voor bedrijven zoals Google en Coca-Cola. In zijn boek legt hij uit hoe je storytelling kunt gebruiken om mensen te inspireren en te motiveren. Het boek bevat praktische tips en voorbeelden van succesvolle sprekers en leiders die storytelling hebben gebruikt om hun boodschap over te brengen. De kracht van storytelling is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. Storytelling in organisaties – Joost Kerkhofs

Storytelling in organisaties is een boek geschreven door Joost Kerkhofs. Kerkhofs is een ervaren consultant en heeft gewerkt voor bedrijven zoals ABN AMRO en KLM. In zijn boek legt hij uit hoe je storytelling kunt gebruiken om de cultuur en waarden van een organisatie te communiceren. Het boek bevat praktische tips en voorbeelden van succesvolle bedrijven die storytelling hebben gebruikt om hun medewerkers te betrekken en te motiveren. Storytelling in organisaties is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Storytelling is een krachtige manier om informatie over te brengen, emoties te delen en mensen te inspireren. Als je je vaardigheden op het gebied van storytelling wilt verbeteren, zijn er tal van boeken beschikbaar die je kunnen helpen. In dit artikel hebben we enkele van de beste boeken over storytelling in het Nederlands besproken. Of je nu een beginner bent of een ervaren storyteller, deze boeken bieden praktische tips en voorbeelden om je te helpen je vaardigheden te verbeteren. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Plaats een reactie