Boeken over surfen

Surfen is een populaire watersport die steeds meer mensen aantrekt. Het is een sport die niet alleen fysiek uitdagend is, maar ook mentaal. Het vereist concentratie, balans en een goede techniek. Er zijn veel boeken geschreven over surfen, variërend van handleidingen voor beginners tot memoires van professionele surfers. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over surfen bespreken en waar je deze kunt kopen.

1. Surfing: The Manual

Dit boek is geschreven door Jim Kempton, een ervaren surfer en schrijver. Het is een uitgebreide handleiding voor beginners en gevorderden die alles willen weten over surfen. Het boek behandelt onderwerpen als de geschiedenis van surfen, de verschillende soorten golven, de uitrusting die je nodig hebt en de technieken die je moet beheersen. Het boek bevat ook veel foto’s en illustraties om de informatie te verduidelijken.

Je kunt Surfing: The Manual kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

2. Barbarian Days: A Surfing Life

Dit boek is geschreven door William Finnegan, een journalist en schrijver die zijn hele leven heeft gesurft. Barbarian Days is een memoire waarin Finnegan zijn ervaringen als surfer beschrijft. Hij begint met zijn jeugd in Californië en Hawaii en gaat vervolgens verder met zijn reizen over de hele wereld, waar hij op zoek gaat naar de beste golven. Het boek is niet alleen een verslag van zijn surfavonturen, maar ook een diepgaande reflectie op het leven en de menselijke natuur.

Je kunt Barbarian Days: A Surfing Life kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

3. The History of Surfing

Dit boek is geschreven door Matt Warshaw, een voormalig professionele surfer en schrijver. Het is een uitgebreide geschiedenis van surfen, van de vroegste Polynesische surfers tot de moderne surfcultuur. Het boek behandelt de evolutie van de surfplank, de opkomst van de surfindustrie en de invloed van surfen op de populaire cultuur. Het boek bevat ook veel foto’s en illustraties om de geschiedenis tot leven te brengen.

Je kunt The History of Surfing kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

4. Surf Craft: Design and the Culture of Board Riding

Dit boek is geschreven door Richard Kenvin, een surfer en surfplankontwerper. Het is een diepgaande verkenning van de relatie tussen surfplankontwerp en surfcultuur. Het boek behandelt de geschiedenis van surfplankontwerp, de verschillende soorten surfplanken en de invloed van surfplankontwerp op de surfcultuur. Het boek bevat ook veel foto’s en illustraties om de informatie te verduidelijken.

Je kunt Surf Craft: Design and the Culture of Board Riding kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

5. The Surfer’s Guide to Costa Rica & SW Nicaragua

Dit boek is geschreven door Mike Parise, een surfer en reisgids. Het is een praktische gids voor surfers die naar Costa Rica en Nicaragua willen reizen. Het boek behandelt de beste surfspots, de beste tijd om te surfen en de lokale cultuur. Het boek bevat ook veel foto’s en kaarten om de informatie te verduidelijken.

Je kunt The Surfer’s Guide to Costa Rica & SW Nicaragua kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over surfen, variërend van handleidingen voor beginners tot memoires van professionele surfers. Of je nu een beginner bent die alles wil leren over surfen of een ervaren surfer die op zoek is naar inspiratie, er is een boek voor jou. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com. Dus pak een boek, ga naar het strand en geniet van de golven!

Plaats een reactie