Boeken over Suriname

Suriname is een land met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over dit prachtige land. In dit artikel zullen we een aantal van de beste boeken over Suriname bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. Suriname

Suriname is een prachtig fotoboek van de bekende fotograaf Jimmy Nelson. Het boek bevat meer dan 200 foto’s van de inheemse bevolking van Suriname en hun traditionele levensstijl. Het boek is een eerbetoon aan de rijke cultuur van Suriname en is een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in dit land.

Je kunt Suriname kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. Het beloofde land

Het beloofde land is een historische roman van Adriaan van Dis. Het boek vertelt het verhaal van een Nederlandse familie die in de jaren ’50 naar Suriname emigreert. Het boek geeft een prachtig beeld van het leven in Suriname in die tijd en de complexe relatie tussen Nederland en Suriname.

Je kunt Het beloofde land kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. De laatste parade

De laatste parade is een roman van Ruth San A Jong. Het boek vertelt het verhaal van een Surinaamse familie die in de jaren ’70 naar Nederland emigreert. Het boek geeft een prachtig beeld van de Surinaamse cultuur en de uitdagingen waarmee immigranten worden geconfronteerd.

Je kunt De laatste parade kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. De stille plantage

De stille plantage is een historische roman van Albert Helman. Het boek vertelt het verhaal van een Nederlandse plantage-eigenaar in Suriname in de 19e eeuw. Het boek geeft een prachtig beeld van het leven op een plantage in die tijd en de complexe relatie tussen de plantage-eigenaren en de slaven.

Je kunt De stille plantage kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. De vrolijke verrijzenis van Arago

De vrolijke verrijzenis van Arago is een roman van Tomas Lieske. Het boek vertelt het verhaal van een Surinaamse man die naar Nederland emigreert en daar een nieuw leven probeert op te bouwen. Het boek geeft een prachtig beeld van de Surinaamse cultuur en de uitdagingen waarmee immigranten worden geconfronteerd.

Je kunt De vrolijke verrijzenis van Arago kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

6. Suriname, een geschiedenis

Suriname, een geschiedenis is een boek van Hans Buddingh’. Het boek geeft een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van Suriname, van de oorspronkelijke bewoners tot de onafhankelijkheid in 1975. Het boek is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Suriname.

Je kunt Suriname, een geschiedenis kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel prachtige boeken geschreven over Suriname. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis, cultuur of literatuur van Suriname, er is altijd wel een boek dat bij je past. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Duik in de rijke geschiedenis en cultuur van Suriname en ontdek de prachtige verhalen die dit land te bieden heeft.

Plaats een reactie