Boeken over syndroom van Asperger

Het syndroom van Asperger is een vorm van autisme die zich kenmerkt door beperkingen in de sociale interactie en communicatie, en een beperkt repertoire aan interesses en activiteiten. Mensen met Asperger hebben vaak een bovengemiddelde intelligentie en kunnen zich volledig richten op hun interesses. Er zijn verschillende boeken geschreven over het syndroom van Asperger, zowel voor mensen met Asperger zelf als voor hun omgeving. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

Boeken voor mensen met Asperger

1. Aspergirls – Rudy Simone

Aspergirls is geschreven door Rudy Simone, een vrouw met Asperger. In het boek beschrijft ze haar eigen ervaringen en die van andere vrouwen met Asperger. Het boek gaat in op de specifieke problemen die vrouwen met Asperger kunnen ervaren, zoals het omgaan met emoties en het vinden van een geschikte partner. Ook geeft Simone tips en adviezen voor het omgaan met de beperkingen die Asperger met zich meebrengt.

Aspergirls is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. The Complete Guide to Asperger’s Syndrome – Tony Attwood

The Complete Guide to Asperger’s Syndrome is geschreven door Tony Attwood, een bekende expert op het gebied van autisme en Asperger. Het boek is bedoeld als een praktische gids voor mensen met Asperger en hun omgeving. Het boek gaat in op de kenmerken van Asperger, de diagnosestelling en de behandeling. Ook geeft Attwood tips en adviezen voor het omgaan met de beperkingen die Asperger met zich meebrengt.

The Complete Guide to Asperger’s Syndrome is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Boeken voor ouders en familieleden

1. Een vreemde wereld – Martine Delfos

Een vreemde wereld is geschreven door Martine Delfos, een bekende psycholoog en therapeut op het gebied van autisme en Asperger. Het boek is bedoeld voor ouders en familieleden van kinderen met Asperger. Het boek gaat in op de kenmerken van Asperger, de diagnosestelling en de behandeling. Ook geeft Delfos tips en adviezen voor het omgaan met de beperkingen die Asperger met zich meebrengt.

Een vreemde wereld is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. Asperger in beeld – Nick Dubin

Asperger in beeld is geschreven door Nick Dubin, een man met Asperger. Het boek is bedoeld voor ouders en familieleden van kinderen met Asperger. Het boek gaat in op de specifieke problemen die kinderen met Asperger kunnen ervaren, zoals het omgaan met emoties en het vinden van vrienden. Ook geeft Dubin tips en adviezen voor het omgaan met de beperkingen die Asperger met zich meebrengt.

Asperger in beeld is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Boeken voor professionals

1. Asperger’s Syndrome – Ami Klin, Fred Volkmar en Sara Sparrow

Asperger’s Syndrome is geschreven door Ami Klin, Fred Volkmar en Sara Sparrow, drie bekende experts op het gebied van autisme en Asperger. Het boek is bedoeld voor professionals die werken met mensen met Asperger, zoals psychologen, psychiaters en therapeuten. Het boek gaat in op de kenmerken van Asperger, de diagnosestelling en de behandeling. Ook geeft het boek tips en adviezen voor het omgaan met de beperkingen die Asperger met zich meebrengt.

Asperger’s Syndrome is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. Autism and Asperger Syndrome – Simon Baron-Cohen

Autism and Asperger Syndrome is geschreven door Simon Baron-Cohen, een bekende expert op het gebied van autisme en Asperger. Het boek is bedoeld voor professionals die werken met mensen met Asperger, zoals psychologen, psychiaters en therapeuten. Het boek gaat in op de kenmerken van Asperger, de diagnosestelling en de behandeling. Ook geeft Baron-Cohen tips en adviezen voor het omgaan met de beperkingen die Asperger met zich meebrengt.

Autism and Asperger Syndrome is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken geschreven over het syndroom van Asperger, zowel voor mensen met Asperger zelf als voor hun omgeving en professionals. Deze boeken kunnen helpen bij het begrijpen van de beperkingen die Asperger met zich meebrengt en het vinden van manieren om hiermee om te gaan. De boeken zijn te koop bij zowel de lokale boekhandel als online bij Bol.com en andere webshops.

Plaats een reactie