Boeken over tarot

Tarot is een eeuwenoude methode om inzicht te krijgen in jezelf en de wereld om je heen. Het is een kaartspel dat bestaat uit 78 kaarten, verdeeld over de Grote Arcana en de Kleine Arcana. De Grote Arcana bestaat uit 22 kaarten die staan voor belangrijke levenslessen en de Kleine Arcana bestaat uit 56 kaarten die staan voor dagelijkse gebeurtenissen en situaties. Er zijn veel boeken geschreven over tarot, variërend van beginnersgidsen tot diepgaande analyses van de kaarten. In dit artikel bespreken we enkele van de beste boeken over tarot in het Nederlands en waar je deze boeken kunt kopen.

1. Tarot voor beginners

Als je net begint met tarot, is het boek “Tarot voor beginners” van Hajo Banzhaf een goede keuze. Dit boek legt op een heldere en toegankelijke manier uit wat tarot is en hoe je de kaarten kunt gebruiken om inzicht te krijgen in jezelf en de wereld om je heen. Het boek bevat ook praktische oefeningen en legmethoden, zodat je direct aan de slag kunt met het leggen van de kaarten. “Tarot voor beginners” is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. De tarot van Marseille

De tarot van Marseille is een van de oudste en meest bekende tarotdecks. Het boek “De tarot van Marseille” van Jodorowsky en Camoin is een uitgebreide gids voor dit deck. Het boek bevat gedetailleerde beschrijvingen van elke kaart, inclusief symboliek en betekenissen. Daarnaast bevat het boek ook informatie over de geschiedenis van de tarot van Marseille en hoe je dit deck kunt gebruiken voor persoonlijke groei en ontwikkeling. “De tarot van Marseille” is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. Tarot en de reis van de held

“Tarot en de reis van de held” van Hajo Banzhaf is een diepgaande analyse van de tarotkaarten en hoe ze kunnen worden gebruikt als een gids voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Het boek is gebaseerd op de theorie van de reis van de held, een concept uit de mythologie en de psychologie dat beschrijft hoe mensen zich ontwikkelen en groeien door uitdagingen en obstakels te overwinnen. Het boek bevat gedetailleerde beschrijvingen van elke kaart en hoe deze past in de reis van de held. “Tarot en de reis van de held” is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. Tarot en numerologie

“Tarot en numerologie” van Corinne Morel is een boek dat de tarotkaarten combineert met numerologie, de studie van getallen en hun betekenis. Het boek legt uit hoe de numerologie kan worden gebruikt om de betekenissen van de tarotkaarten te versterken en te verdiepen. Het bevat ook praktische oefeningen en legmethoden die gebruik maken van numerologie. “Tarot en numerologie” is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. De Crowley tarot

De Crowley tarot is een tarotdeck dat is ontworpen door de Britse occultist Aleister Crowley en de kunstenaar Lady Frieda Harris. Het boek “De Crowley tarot” van Hajo Banzhaf en Brigitte Theler is een uitgebreide gids voor dit deck. Het boek bevat gedetailleerde beschrijvingen van elke kaart, inclusief symboliek en betekenissen. Daarnaast bevat het boek ook informatie over de geschiedenis van de Crowley tarot en hoe je dit deck kunt gebruiken voor persoonlijke groei en ontwikkeling. “De Crowley tarot” is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over tarot, variërend van beginnersgidsen tot diepgaande analyses van de kaarten. In dit artikel hebben we enkele van de beste boeken over tarot in het Nederlands besproken en waar je deze boeken kunt kopen. Of je nu net begint met tarot of al jaren ervaring hebt, er is altijd een boek dat bij je past en je kan helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf en de wereld om je heen.

Plaats een reactie