Boeken over Tempeliers

De Tempeliers, een mysterieuze en fascinerende orde die in de Middeleeuwen opkwam en weer verdween. Deze ridderorde heeft altijd tot de verbeelding gesproken en heeft dan ook vele schrijvers geïnspireerd. In dit artikel bespreken we enkele boeken over de Tempeliers en waar je deze kunt kopen.

De Tempeliers – Dan Jones

Dan Jones is een bekende historicus en schrijver van vele boeken over de Middeleeuwen. In zijn boek ‘De Tempeliers’ neemt hij de lezer mee op een reis door de geschiedenis van deze orde. Van de oprichting in 1119 tot de ondergang in 1314, Jones beschrijft het allemaal. Hij gaat in op de politieke en religieuze context van die tijd en laat zien hoe de Tempeliers hierin een rol speelden. Het boek is goed geschreven en leest makkelijk weg. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over de Tempeliers.

Je kunt ‘De Tempeliers’ van Dan Jones kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

De Tempeliers – Michael Haag

Michael Haag is een Britse historicus en schrijver die zich heeft gespecialiseerd in de Tempeliers. In zijn boek ‘De Tempeliers’ gaat hij dieper in op de geschiedenis van deze orde en de vele mythes en legendes die eromheen hangen. Haag beschrijft de opkomst en ondergang van de Tempeliers en gaat in op de vele complottheorieën die erover bestaan. Het boek is goed gedocumenteerd en Haag weet de lezer te boeien met zijn verhalen. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over de Tempeliers en de vele mysteries die eromheen hangen.

Je kunt ‘De Tempeliers’ van Michael Haag kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

De Tempeliers – Jan van Aken

Jan van Aken is een Nederlandse schrijver die zich heeft laten inspireren door de Tempeliers. In zijn roman ‘De Tempeliers’ beschrijft hij het leven van een jonge man die zich aansluit bij deze orde. Van Aken weet de sfeer van de Middeleeuwen goed neer te zetten en zijn personages zijn levensecht. Het boek is goed geschreven en leest als een spannend avontuur. Een aanrader voor iedereen die van historische romans houdt.

Je kunt ‘De Tempeliers’ van Jan van Aken kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

De Tempeliers – Piers Paul Read

Piers Paul Read is een Britse schrijver die zich heeft verdiept in de geschiedenis van de Tempeliers. In zijn boek ‘De Tempeliers’ beschrijft hij de opkomst en ondergang van deze orde en gaat hij in op de vele mythes en legendes die eromheen hangen. Read weet de lezer te boeien met zijn verhalen en zijn boek is goed gedocumenteerd. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over de Tempeliers en de vele mysteries die eromheen hangen.

Je kunt ‘De Tempeliers’ van Piers Paul Read kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn vele boeken geschreven over de Tempeliers en deze orde blijft tot de verbeelding spreken. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Tempeliers of in de vele mythes en legendes die eromheen hangen, er is altijd wel een boek te vinden dat bij je past. De boeken die we hier hebben besproken zijn allemaal de moeite waard en zijn te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Plaats een reactie