Boeken over toegepaste fysica

Toegepaste fysica is een tak van de natuurkunde die zich richt op het toepassen van fysische principes in de praktijk. Het is een breed vakgebied dat zich bezighoudt met onderwerpen als materiaalkunde, optica, elektronica en mechanica. Er zijn talloze boeken geschreven over toegepaste fysica, variërend van introducties tot gespecialiseerde naslagwerken. In dit artikel zullen we een aantal van de beste boeken over dit onderwerp bespreken en waar je deze kunt kopen.

1. “Applied Physics” door Dale Ewen, Neill Schurter en P. Erik Gundersen

Dit boek is een uitstekende introductie tot toegepaste fysica en is geschikt voor zowel studenten als professionals. Het behandelt onderwerpen als mechanica, thermodynamica, elektromagnetisme en optica op een begrijpelijke manier en bevat talloze voorbeelden en oefeningen. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com.

2. “Materials Science and Engineering: An Introduction” door William D. Callister Jr. en David G. Rethwisch

Dit boek is een uitgebreide introductie tot materiaalkunde en is geschikt voor studenten en professionals die zich willen verdiepen in dit vakgebied. Het behandelt onderwerpen als kristalstructuren, thermodynamica van materialen en mechanische eigenschappen van materialen. Het boek bevat talloze voorbeelden en oefeningen en is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com.

3. “Optics” door Eugene Hecht

Dit boek is een uitgebreide introductie tot optica en is geschikt voor studenten en professionals die zich willen verdiepen in dit vakgebied. Het behandelt onderwerpen als geometrische optica, golfoptica en kwantumoptica op een begrijpelijke manier en bevat talloze voorbeelden en oefeningen. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com.

4. “Electronic Principles” door Albert Malvino en David Bates

Dit boek is een uitgebreide introductie tot elektronica en is geschikt voor studenten en professionals die zich willen verdiepen in dit vakgebied. Het behandelt onderwerpen als halfgeleiders, diodes, transistors en versterkers op een begrijpelijke manier en bevat talloze voorbeelden en oefeningen. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com.

5. “Mechanics of Materials” door Russell C. Hibbeler

Dit boek is een uitgebreide introductie tot mechanica van materialen en is geschikt voor studenten en professionals die zich willen verdiepen in dit vakgebied. Het behandelt onderwerpen als spanning en vervorming, buiging en torsie op een begrijpelijke manier en bevat talloze voorbeelden en oefeningen. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over toegepaste fysica, variërend van introducties tot gespecialiseerde naslagwerken. De boeken die we hierboven hebben besproken zijn slechts een kleine selectie van wat er beschikbaar is. Of je nu een student bent die zich wil verdiepen in toegepaste fysica of een professional die zijn kennis wil bijspijkeren, er is altijd wel een boek dat bij je past. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com.

Plaats een reactie